Nejste přihlášen/a.
Hezké nedělní ráno, pozoruji každý den kosí hnízdo, jsou tam tři natažené krčky a otevřené zobáčky, Vidím, že nekrmí jen kosice, občas přiletí i kos s potravou v zobáčku, to mne překvapilo. Zajímalo by mne, jestli seděla na vajíčkách jen kosice, nebo oba a jak to bude s vyvedením, bude je tu učit létat? Hnízdo je na pergole pod vínem na dvorku, pěkně schované pod listím. Děkuji.
Moc hezky je celkové chování kosů popsáno zde: chovzvirat.cz/...
Ve zkratce: sedí převážně samice, samec jen občas. Krmí oba. Létat je neučí. Kosíci opouští hnízdo ještě před tím, než to umí. Naučí se to dodatečně. Asi vám budou chvilku pobíhat kolem M.
Tohodle prcka jsme měli na zápraží (a později u garáže) loni. Nevím, jestli to byl kosík nebo drozdík, ale hovínek tam nechal požehnaně. Takže když jsme se o něm bavili, bylo to: tak co malej sr*č?
Letos nám jeden podobnej pobíhal téměř pod rukama, když jsme dělali na zahradě.
Děkuji, ještě že nemáme kočku, ani žádný soused, jen obsoused. Ptáčata narostla, už jsou vidět i křidélka. Asi budou tři.
Nevím, jak se ta ptáčata dostanou z hnízka, dvorek je dlážděný a na druhé straně pergoly dlážděná cestička na zahrádce, je to tak 4 metry výška.
4 metry nic není Sice lítat nebudou umět, ale ani se nerozplácnou
Peří už mít budou a k přesunu prostě ta křidélka použijí, jen to nebude tak efektivní. Dolů to půjde dobře, ale až si budou chtít někam vylétnout, to bude horší. A právě na tom si nacvičí lítání. I právě "vylétlá" mláďata musí zvládnout únik před predátorem. Celkem vám zavidim, že to budete mít z první ruky
Jsou asi tři a krčky jsou již pekně dlouhé, dnes si to tu vnoučala fotila.Rodiče mají napilno, zobáčky jsou stále otevřené. Jestlipak příští rok staví nové hnízdo, nebo by se do neho mohli vrátit?
Tak jeden mrňous byl už na dvorku, pípal a krmili ho tam, vlezl si až na krajíček a za nějakou dobu už tam nebyl.Na zahradě jsem ho neviděla. V hnízdě jsou ještě dva, sotva se tam vejdou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.