Nejste přihlášen/a.
Dobrí deň, prosím Vás môžu byť v jednom akváriu 80x35x45 tieto rastliny? ::: cryptoryne, egerie densa,Limnophila sesiliflora,Sagittaria platiphylla?
Prosím je nutné mať zakúpený set Co2 do akvária alebo jak sa to volá? Nestačí si zakúpiť ten...tekutý uhlík ako hnojenie rastlín lebo sa k nemu píše že co2?
Aké/ktoré hnojenie je najlepšie? Tekuté, sypké či tekutý uhlík či iné?
Jsem akvarista začátečník, takže nevím jak se které rostliný snáší.
Podle mne pokud rostliny zasadíš a ryby budou produkovat hnojivo pro rostliny, tak se rostlinám bude dařit.
Když rostlinám třeba 1krát za měsíc dopřeješ dávku živin, tak jim to určitě neublíží.
Pokud se ale každý týden budeš v akváriu rýpat a propírat dno, tak budou rostliny pouze přežívat. Musíš jim dát dost času na zakořenění.
No a až rostliny zakoření a rozrostou se , tak je "nebudeš stačit vytrhávat".
Já mám kvůli mladým rybkám nechanou na dně džungli, aby se rybky měly kam schovávat.
Och, kupovala som to v hornbachu a je to niečo na štýl klasických kamienkov a aj som ich pred vložením do akvária preliala horúcou vodou...ale asi po čase by ich bolo treba vymeniť za niečo iné asi tak či tak...každopádne Vám moc ďakujem.
No ja plánujem chovať asi na začiatok gupky (pávi očka) no ale za ten substrát čo mám v akvárku som vyhodila 30 eur tak ho tam niakú dobu nechám a uvidím ako na neho zareagujú rastliny a keď tak, tak ho vymením za ten kremičitý piesok do bazénovej filtrácie..Prosím Vás, ako ste už spomínali že ten je bledší a potom môže stresovať niektoré citlivejšie druhy rýb...gupky medzi nie nepatria, či hej?
No práve že boli drahé...no ale už som sa poučila a do hornbachu na budúce prídem kúpiť jedine tie rybky ale nič ďalšie.
Jistotu nemáte nikde. Všude prodávají pochyvné věci, a to netýká i ryb. Zrovna v Hornbachu nemají problém prodávat ryby pod nesprávnými názvy nebo pod názvy cizích druhů, nebo neakvarijní rostliny jako akvarijní. Chce to prostě před nákupem něco si zistit, popřípadě se poptat. Jinak člověk platí a platí a výsledek se nemusí dostavit.
Noo to som si už všimla :D inak nevedeli by ste mi poradiť či na tejto stránke rostlinna-akvaria.cz/... sa oplatí kupovať tieto rastliny Hygrophila polysperma,egeria densa, anubias hastifolia, cryptocoryne wentii. Ako lebo je to česká stránka len sa na nej dá platiť aj eurami tak že keby ste náhodou o nej niečo vedeli... no ako recenzie čo som našla boli celkom dobré..
Tento e-shop mám odzkoušený a doporučuji. Ale nakoupil bych tam jen ty kytky co jsou pomalurostoucí (kryptokoryny, anubiasy). Ty totiž lidé tak často nerozdávají.
Vzhledem k tomu, že jste z většího města, máte tam Hornbach (Bratislava, Košice,..)? Tak to se vyplatí ty kytky od někoho kytky buď odkoupit nebo dostat zadara ty rychlerostoucí. Stejnak to pořád někdo vyhazuje, tak na co za to platit celkem dost eur. Pokud jste z Bratislavy, tak bych měl i konkrétní tip na koho se obátit
Noo ako nebývam v meste bývam na dedine asi 20 min. cez dialnicu mi trvá kým dojdem do BA a bohužiaľ nemám ani známich akvaristov tak asi budem musieť kúpiť aj tie rýchlorastúce...
Dobrí deň. Rastlinky objednané aj s jednou dekoráciou, len sa chcem spýtať, čítala som neviem či tu alebo inde že špetku krmiva raz za týždeň dať do akvária v ktorom sú rastliny a rybky ešte nie. Je to pravda? Krmivo som mala v sete značka Tetra min. Je kvalitné alebo mám vybrať iné?
No já jsem krmivo při záběhu akvária nedávala žádné. Jen jsem tam měla šneky, které jsem si asi nedopatřením koupila zároveň s rostlinami. Záběh akvária byl asi 3 týdny bez ryb, pak jsem dala ryby a bylo všechno v pohodě.
Aha, a keď mi majú prísť rastlinky a dekorácia v pondelok a akvárko mám napustené od tohto pondelka a akvárko sa ževraj má čistiť/meniť vodu 1x za týždeň tak mám zajtra odstatú vodu vymeniť za tretinu čo mám v akvárku alebo počkať na rastlinky a vtedy aj zároveň "zasadiť" rastlinky a umiestniť dekoráciu a doplniť novú vodu za tretinu starej?
A filter sa má ako často čistiť a ako? Filter: Eheim aquaball
No já jsem žádnou vodu nevyměňovala. Jsem zastánce co nejmenších zásahů do akvária. Filtr mám tzv. bublifuk, jen motorek a pěnový molitan - ten čistím ve vodě z akvária, když už je takový jako hodně špinavý - asi jednou za půl roku. Vodu nevyměňuji, jen dolévám odpar. Když tam nemáte rostliny, tak nemá cenu ani vodu vyměňovat, podle mého. Až pak, až je nasadíte. Ale každý akvarista má na to jiný názor.
Dobrý den, to vaše dno mi přijde dost hrubé. V takovém se rostlinám moc nedaří. Hnojit CO2 není třeba, když budete mít dostatek rostlin, kvalitní dno. Ryby potom produkují detrit - výkaly, které jsou hnojivem pro rostliny. Já tedy ve svém akvárium nehnojím, rostliny žijí z detritu a mám je pěkné i hezky rostou. Osázeno by mělo být asi 80 % plochy dna. Prostě čím rostlin, tím lépe. Vy byste si měla koupit rostliny nenáročné na pěstování.
Aha, ďakujem, prosím Vás, tak mám odobrať z toho dna kamienky či nechať tak? A takéto rastlinky by mohli byť či? -Hygrophila polysperma,egeria densa, anubias hastifolia, cryptocoryne wentii lebo písalo sa o nich že sú nenáročné a väčšina aj rýchlorastúca...
Jaká je to zhruba zrnitost? Pokud to nejsou vyloženě kamínky velké přes 5 mm, tak by to mělo růst. Ikdyž to nebude ideální. Pokud to bude někde kolem 1 cm, takto už se i špatně udržuje. Bude do toho zapadávat bordel a bude to zahnívat a nepůjde to pořádně odkalit. Vím že v Hornbahu většinu písků prodávají ve zrnitosti do 5 mm. Ale mají tam i 8 - 12 mm a to už by byl IMHO probém.
Kryptokorinám vyhovuje dno zrnitosti 1 - 3 mm. Hygrophyle vyhovuje dno zrnitosti 2 - 4 mm ale snese i trochu větší zrnitost. Anubias se zpravidla upevňuje na kořen nebo káme a do substrátu se vůbec sázet nemusí. Egerii lze mít jako vzplývající rostinu, takže se taky sázet nemusí.
PS: Kryptokoryny a anubiasy jsou sice nenáročné ale rozhodně ale dostp omalurostoucí . Rychlerostoucí je egeria densa a hygrophylia.
A čo keby som zamenila anubiasa za Sagittaria subulata. Šlo by to, nie? Písalo sa pri nej že je dobrá pre začiatočníkov a patrí do popredia akvárka a ja mám zatiaľ skôr vybraté do stredu a do zadu akvárka tak či by to nešlo s Sagittaria subulata...
Aha...no lebo si neviem nájsť na tej stránke čo som vravela rastlinku ktorá by sa hodila do predu akvária...
Hygrophila difformis, je dobrá rostlina ale ne do popředí akvária, roste celkem rychle a umí vyrůst až k hladině.
Do popředředí se z nenáročných hodí např.:
Jinak tady je celkem šikivný atlas rostlin i vyhledáváním. Nastavíte si tam třeba náročnost rostliny a její umístění. A vyplivne Vám to požadované rostliny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.