Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se slepice nevrací na noc do kurniku jen

Od: lukasracik odpovědí: 8 změna:
Jen 1 slepice se nevrací večer do kurniku přez den se chodi jen najíst a pak opět zmizí

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

majsterjoe*
hodnocení

6x

protože se tak nenaučila. Je to slepice, je třeba ji to naučit. Vzít ji a odnést ji do kurníku dokud se nenaučí chodít s ostatníma. A kam dává vejce? Pozor aby nezanášela a nesnášela někde v křoví, nebo kde se ji bude líbit.

lukasraciklu
hodnocení

Ta slepice do kurniku normálně chodila ale poslední tyden začla odcházet
majsterjoe*

může být, pokud to není vyloženě nějaká stará slépka, tak je třeba ji nahnat zpátky a ať se to zase naučí. Někdy si uvědomí že venku nebo jinde se ji spí lépe a tak tam chce zůstat.

lukasracik
hodnocení

To de těžko nahnat jí zpátky je to mladá slepice a ta je jak blezk a navíc najít jí na 7 hektarech je ještě těžší

hodnocení

3x

Nezmizí na hnízdo, kam zanášela? Nají se a jde sedět na vejcích. Máte kohouta? Příjde s kuřaty nebo má jen potřebu stát se kvočnou bez kohouta? :-D

lukasracik
hodnocení

Kohouta mám a to že chodí na hnízdo jsem si myslel děkuji akorát jí nemůžu vůbec najít prošel jsem celej pozemek a prosťe vůbec netuším kde je
72mona3*

Najít ji?

Ono by to šlo, ale je třeba tomu věnovat více času. Přes den ji sledovat a pokud zanáší, lze to tak zjistit. Hledat v místech pod vyskládaným dřevem, v hustém keři nebo i na seníku...a ano, je to spousta míst, ale sledováním by se to mělo zúžit. Pokud nezanáší a jen chodí spát ven, tak zase projít s baterkou potmě stromy s níže položenými větvemi.

lidus*

Také si myslím, že někde sedí, my jednu "našli" až dovedla kuřata, druhou našla vnučka za 2 týdny v zahradě pod keřem malin a manžel ji udělal střechu aby na ni nepršelo, kuřata vyvedla spolehlivě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]