Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často měnit vodu a čistit filtr v akvariu

Od: libor* odpovědí: 3 změna:

Dobry den mam otazku jak často menit vodu a kolik v akvariu 576l. Dale kdy čistit filtr vnitřni rp-600. A pak osvětleni jsou 4 zařivky t-5 . Rostlinky žive. Je potřeba nechat svitit 4 zařivky nebo jen dvě. Jinak v akvariu budou jen pavi očka . Mečovky do 10 kusu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Mění se zpravidla 1/3 vody jednou týdně. Ale různě si to každý upraví podle sebe, jak mu to funguje. Někdo za 14 dnů půlku a někdo jen doleva odpar. V AQ se nesmí hromadit odpadní látky, to je celé.
Osobně měním ve 540L (390L vody) 150L každý týden.
Světlo je důležité hlavně pro rostliny. Pokud budou nenáročné dvě zářivky mohou stačit. Jakmile se bude tvořit hnědá řasa musíte přidat.

vilik*
hodnocení

0x
Nepíšete počet rybek. Já osobně šel cestou méně ryb, zasadil jsem několikanásobek kytek a po zaběhnutí měním 1x měsíčně 40% vody a čistím 1x za 2 měsíce filtry. Mám jednu třístovku a 2 menší a stačí jim to. Vy se k optimálnímu postupu taky budete muset dopracovat.
Rozhodně je však potřeba něco nastudovat. Například moji příbuzní každý měsíc vytáhli z šedesátilitrovky rybičky, vyměnili všechnu vodu a všechno včetně umělých kytek umyli v savu. Když jim bylo divné, že jim všechno chcípe, tak nejdřív nakoupili v prodejně mraky různých sajrajtů na úpravu vody a teprve po roce se přijeli zeptat.

hodnocení

0x

Kup si proužky na testování kvality vody v akváriu. Ty ti pomůžou určit jestli je voda ještě dobrá nebo už je potřeba část vyměnit.

Filtr je podle popisu na internetu určen pro akvárium 150 až 200litrů. Takže se bude dost rychle zanášet a musíš ho vyprat při každé výměně vody. Ale zase to musíš vysledovat sám podle situace v akváriu.

A při čistění filtru nestačí pouze vyprat molitan. Musíš vyčistit i prostor čerpadla (lopatky) a vnitřek trubek, prostě všechno kudy voda protéká.

Já mám akvárium 160litrů, dno je zarostlé rostlinami, hodně ryb a vodu (třetinu vody) měním přibližně po měsíci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]