Nejste přihlášen/a.
Mám malého boloňáčka, který teď v létě chce být pořád na balkoně. Opravdu mi tam praží slunce, je tam vedro a on tam chce pořád ležet na křesílku. je takový prcek schopen si uvědomit, že má jít domů? Dá mu to příroda? Já ho občas domů zaženu, zavřu balkonové dveře a za chvíli vyžaduje tam jít znovu. Děkuji.
Tak děkuji všem.
Náš pes, drsnosrstý fox, se také občas "opaloval", rozplácl se na slunci a spal. Někdy vyložený v okně a vrčel, když měl jít dolů. Možná má ten váš v oblibě křesílko, nebo tam má výhled (na ptáky, dění dole a tak). Asi mu to spíš přejte. Misku s vodou má "po ruce"? Horko mu neublíží, schoval by se, kdyby ano.
Já si myslím naprosto něco jiného. A to proto, že jsem ostříhala kníračka známým. Nechala jsem chlupy delší. On se rád vyhříval na gumovém pásu na chodníčku mezi záhony. Zemřel na rakovinu kůže. Bylo to strašné! Já bych nad psíka něco pověsila nebo otevřela deštník. Udělala bych mu stín.
Já bych takhle nestrašila. Víte kolik zvířat je celoročně venku a žádnou rakovinu kůže nemají? Srst je přirozená ochrana kůže. Chrání před teplem i chladem. I přímými slunečními paprsky. Většina zvířat vyhledává přímé slunce k odpočinku (snad vyjma těch afrických ). A dokonce i ten můj chlupatej mizera. Zatímco chození ve vyšších teplotách odmítá, je mu vedro i v +5°C, tak se vyloží na balkon a peče se. A sám si řekne, kdy má dost. M.
My jsme nad naším foxem kroutili hlavou nejednou, měl úplně rozpálenou srst od sluníčka. Vymluvit si to opékání nedal.
Tak ten slunečník mě opravdu pobavil, když ho posudnu nad jeho křesílko,m tak on se posune na sluníčko.
Asi máte pravdu Dorka ani tak ne, ale Bubu, měla jsem pocit, že se z ní kouří, ale ze slunka nešla. Jsem to přehnala, omlouvá, se.
@babkazov - taky nechápu, jak to pro ně může být příjemné. Když ho chodím kontrolovat, říkám: co to tady smrdí? Pečený pejsek! Do křupava
Asi prostě dobíjejí baterky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.