Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se optat je toto blecha.
A pokud ano, je možný, že se unás začala objevovat po výkopových prácech okolo baráku. A zatím jen venku, když se projdu okolo výkopu?
Děkuji za odpověď.
obrazky.cz/...Stihla jsem pohledat obrázky a blecha to nejspíš je. Těch blech je na několik desítek druhů. Tahle mi přijde nějaká velká, má tykadla a stehna má tenčí, než blechy, které jsem viděla. Ve výkopu? Ježci, krysy, potkani?
Udělaly jsme výkop okolo novostavby pro trubky, které budou odvádět deštovou vodu z okapů. A po výkopu se začaly objevovat. Je to do navážky, takže nevím odkud je to přivezený, ale už tam je navážka 2 roky. Jinak sousedíme s polem kde se možná nějací potkani mohou vyskytovat. Jde o to jestli se máme obávat, že se rozšíří i do domu, protože občas zjistím až doma, že ji mám na sobě.
Ano, je to blecha na 100%. Určení druhu je těžké bez znalosti velikosti, ale "lidská" blecha to nebude, tu byste běžným foťákem/telefonem takhle "nezvěčnil".
@michalt: Nejjednodušší by asi bylo zavolat odbornou firmu a provést desinsekci okolí domu. Jinak se jich těžko zbavíte a opravdu si je můžete natáhnout domů.
Děkuji za odpověď, chytil jsem ji to igelitového sáčku a vyfotil na speciálním mikroskopu v práci. Mohu se optat, je možné aby byla v zemi a po výkopových pracích se objevila. A lze se nějak bránit, aby se mi nerozmnočila doma. Zatím je jen Venku, ale občas ji po projít po zahradě přinesu i domu, Zatím jsem si všiml když jsem ji měl ještě na sobě. Děkuji za případné odpovědi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.