Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám dotaz, jestli může soused chovat kachny ve velkém. Ropzhodl se, že bude chovat asi 500 kachen a to hned vedle našeho pozemku. Z obýváku by jsme se dívali na 500 kachen vzdálených asi 200 metrů. Možná ani to ne.Má na to právo? Myslím si, že musí mít náš souhlas. Děkuji moc za rady co dělat.
No, vážení rádci... Ono 500 kachen není jen tak. Jestli pro ně nemá dostatečně velký výběh, tak za pár týdnů to bude kolem dokola pěkně smrdět. Dál, jak těch 200m. A celý den poslouchat kejhání od půltisícovky kachen, to je také lahůdka. 500 kousků je přeci jen něco jiného, než 20 - 30 slepic nebo kachen na dvorku.
a to jsem zapomněla zmínit miliony much v létě. A Ty tu vzdálenost 200 m překonají v pohodě. A nedej bože, aby "chovatel" byl něco jako píše "pb". Uhynulé kusy nechával ležet ve vohradě. To je potom opravdu krásná procházka na podívání pro dětičky na kachničky
Chov čehokoliv už je třeba ohlašovat, ale pokud je od vás 200m, tak nevidím důvod, proč to s váma řešit. Bojíte se toho, že vás budou kachny nějak obtěžovat nebo vám spíš vadí představa, že by si soused na svém vlastním pozemku vůbec něco zřidil? Pokud jste na vesnici, tak nevidím důvod, proč se k tomu vůbec nějak vyjadřovat. Přesně takhle vymýšlejí měšťáci, kteří se nastěhovali na vesnici, vyhlášky, že se o víkendu nesmí sekat tráva, řezat dřevo apod.
Ale to není nic proti vám.
Buďtě rád, že se můžete s dětma nebo vnoučatama chodit dívat na kachničky.
mam na dvoře 5 kohoutu-60slepic,40 krut,40kachen a sousedi jsou ode mne jen pres plota nikomu to nevadí,jste na vesnici,pokud se doržuje chov jak ma neni problém,jinak do města,tam jsou ata smrad a bytovky
1. Začněte budovat živý plot, něco odhluční a pod., na souhlas / nesouhlas s podnikáním nespoléhejte, soused prosadí svou.
2. Jestli je váš soused co k čemu, pak budete mít každý víkend k obědu kachnu... hobby.idnes.cz/... a buchty z kachních vajec: farmablatnicka.eu/... berte to pozitivně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.