Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Létavý brouk večer na okrasných dřevinách

Od: seblon odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,
Chtěl bych pomoci s identifikací hmyzu létajícím po celém okolí domu vždy okolo 21hod když vencim psa. Létaji ve velkých skupinách vždy kolem okrasných jehličnanů. Je velký asi jako větší čmelák a silně "bzučí". Vždy na mě a psa dělají "nálety" nevím jestli nebodá nebo "kouše" máme psa alergika, tak bych rád věděl s čím máme tu čest at se podle toho zařídíme. Jde to špatně vyfotit (protože dělají ty nálety :-D) ale jednoho jsem zachytil jak seděl na trave. Budu rád za každé info. Dekuji

Létavý brouk večer na okrasných dřevinách

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jofa*
hodnocení

4x

Co by to bylo jiného než chroust obecný. Tu hodinku vydržíte co létají. Nebojte nekoušou.

jofa*

Milují jehličňany, obzvláště stříbrné smrky a chroust mlynařík má nejraději borové mladé jehličí.

hugg*
Rozhodně to neni chroust obecný ale na fotce je chroustek letní.
Chrousti obecní se vyskytují v květnu na listnatých stromech.
jofa*

Ano máte pravdu, bude to chroustek letní, menší než chroust obecný. Velikost velkého čmeláka ale nemá. Tady v Podkrkonoší jsem chytal chrousta obecného v červnu a nejlépe večer, kdy nalétával na stříbrný smrk, kde jsem je sbíral do sbírky.

72mona3*
hodnocení

4x

U nás teď "řádí" Chroustci letní. M.

Létavý brouk večer na okrasných dřevinách #2

seblon
hodnocení

Děkuji, uvažoval jsem o něm, ale bylo mi divné, že jen na thujich a cypřiších apod.. Každopádně dekuji za odpověď.

rv*
hodnocení

0x

U nás je chroust pro všechny zdrojem kvalitních bílkovin. Jak slepice, tak kočky si na nich pošmáknou.

hodnocení

0x

Další z brouků létajících večer to může být listokaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]