Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka se stále jenom líže

Od: mek95 odpovědí: 20 změna:

Dobrý den,

měl bych takový dotaz. Mám doma kočka (kocoura), který je vykastrovaný a má přes 10 let. Když byl mladší tak se lízal/čistil třeba 2-3x za den. Teďkon je to pořád jak kdyby byl neurotickej. Chvíli leží a začne si olizovat packy. Lehne si a za dalších 5 minut hlavu a takhle celý den. Problém je v tom, že je to samozřejmě zvíře, takže když otevře tlamu, tak smrdí, takže když pak celý den sedí vedle mě a pořád se oblizuje, je to dost nepříjemné, jelikož musím stále větrat. Máte někdo nějaké tipy co s tím? Děkuji za odpovědi NA OTÁZKU.

P.S. žije ve větším bytě v paneláku, ven nechodí, max. občas na balkón na chvíli

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Určitě je to stav, kdy je třeba ho nechat vyšetřit u veterináře a nenechat ho trápit zdravotními problémy. Zřejmě jde o trávení, zuby a možná i nějaké příživníky. Ale to musí zjistit vet.

hodnocení

2x

Pokud kocourovi smrdí z tlamičky tak, že musíte větrat, není něco v pořádku. Vzal bych ho k veterináři a když už tam budete, zeptáte se ho i na to stálé lízání.

Mám dva kocoury, 5 a 13 let. Tomu staršímu taky trochu smrdí z tlamičky, ale on měl problémy se zuby, dost mu jich chybí a veterinář říkál, že je to tím. Ale větrat kvůli tomu nemusím. Tomu mladšímu prakticky z tlamičky není nic cítit.

mek95
hodnocení

tak on je to takový ten smrad po granulích nebo masových kapsičkách no..

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, není to tím, že ho prostě svědí pokožka? Už jste ho někdy vykoupal nebo ho vyčesáváte kartáčem? Zkuste alespoň to vyčesávání. Zápach z tlamy je z toho, co mu dáváte k snědku (a za to kocourek nemůže - to ovlivníte Vy), ale když se napije, tak by to mohlo být mírnější. Zdravím!

doplněno 16.06.18 18:21:

mek95 - zkuste tu rukavici. To by mělo být kočičce příjemné. Jo, koupání kočky je problém a také se to nedoporučuje. Ovšem, kamarád má dva kocoury a 1x za rok je koupe.

mek95
hodnocení

Tak to nevím, samozřejmě vyčesávání zkusím, má tu kartáče a speciální rukavice, takže to není problém :) pokus o vykoupání byl když byl menší.. výsledkem byla kočička vyděšená k smrti a spousta šrámů a krve (né z kočičky) :D vody se bojí i když na něj dopadne kapka.. to pak utíká dva metry daleko :D

an*
hodnocení

2x

Svědí ho kůže, proto se neustále líže. Může to být potravinová alergie, nebo nějaké kožní onemocnění. Vezměte ho k veterináři. Při častém lízání si nakonec vylíže kůži do krve a to se potom špatně hojí.

dena*
hodnocení

2x

Zkusit jí něčím zabavit, odpoutat pozornost od kožíšku, ale toho veterináře určitě. Ten zápach může být i od špatného trávení. Můžete jí vzít po kožíšku mokrou žíňkou, on jí bude od toho jazýčku smrdět i ten kožíšek.

rqts
hodnocení

0x

Může to být projev potíží s ušima, kočky si předníma packama čistí uši, nalíže a přejede. Některé kočky mají taky pocit, že se musí olízat, když na ně někdo sahne, typicky po pohlazení se celé olíží kam dosáhnou.

mek95
hodnocení

to občas také dělá ale většinou mi přijde že je to spíše z nudy nebo nevím.. nají se a olíže si packy, jde si na gauč lehnout a oblíže si hlavu, pak za 10 minut seskočí a olíže si břicho.. dojde do pokoje, skočí na parapet a jde si lízat záda a takhle celý den..

majsterjoe*
hodnocení

0x

@ben koupat kočku? Už jsi to někdy zkoušel? *nene*

ben®

majsterjoe - čtěte viz doplnění mého příspěvku výše. Ano, je to vyzkoušené.

@majsterjoe: Proč? Prvního našeho kocoura (už je v kočičím nebi) jsme pravidelně koupali. Sice se mu to moc nelíbilo, ale vydržel. Ti dva současní vodu nemusí, tak je necháváme v klidu. Ale znám kočky, které vodu milují a koupou se samy od sebe.

Obrázek je ilustrační.

Kočka se stále jenom líže
break

můj dlouhosrtej kocour je i naučnej, jakmile příjdu k vaně a zavolám ho, tak sám stojí ve vaně a drží...sprchuju ho jednou za 14 dní a pohoda...má i svůj šampón:D

majsterjoe*

jo, některé kočky mají vodu rády, ale nedonutíte kočku, která není od mala zvklá na vodu aby se vykoupala. To je holý nesmysl.

break

proto jsem s tím koupáním začal hned, když byl ještě kotě...před lety jsem měl kocoura, kterej byl línej obejít bazén, tak do něj skočil a raději ho na šířku přeplaval.Ten vodu miloval, ale to byl šílenej kocour.Vůbec z ničeho neměl strach.Tahal dom obrovský potkany, nebál se psů, ničeho...A jiný kočky, co jsem měl, tak se třeba k vaně nedaly ani dostat...

majsterjoe*
16.06.18 19:41

:-D

nikdo*
hodnocení

0x

Tak trochu k tématu, tak trochu mimo. Máme novou kočičku, tří měsíční. Stará kočka se spustila s nějakým angorákem, a tak má kotě dlouhou srst. Meje se sama, jen ji musíme kontrolovat, když vyleze z kočičího záchodu. Má ještě krátké nohy, sem tam se jí nalepí něco na ty dlouhé chlupy, a ona z toho je pak nervní, že to chodí s ní, hi. Jinak si čistotu hlídá sama.
O čem chci psát: Co ji máme, tak jsme poprvé donesli z krámu syrečky. Pravý, olomoucký. To by jste nevěřili, co s kotětem ten smrad udělal. Vždycky popošla, očuchala si někde kožich, olízala si ho a zase znova na jiném místě, takhle vymetala všechny místa v bytě. Prostě si ten syrečkovej smrad spojila s jejím hovínkem, a furt ho hledala, kde ho má nalepený. No střečkovala, dokud jsme nedojedli a nevyvětrali. Poučení? Nemám. Nikdy jsem tohle u kočky neviděl, a že jich za život nebylo málo. Berte to jen jako zkušenost. Třeba se vám to někdy bude hodit.

majsterjoe*

*smich* taky dobré

hodnocení

0x

Přečtěte si něco o bezoázech,které mohou svým způsobem přispívat k problémům, na které se ptáte.*zmateny* Starý pán bude mít problémy se zuby a možná i zánětem dásní, které umí smrdět hodně výrazně.

alena*
hodnocení

0x

Tipovala bych na neurozu. Pokud je doma sám a má málo podnětů, může to skončit takto.

Dcery kocour si až vylízal krvavý flek nad ocasem, veterinář udělal všechna vyšetření, stálo to spoustu peněz a kocour se dostal do pohody až s dalšími 2kočkami na chalupě, kde na to neměl čas.

Zápach z tlamy může být od podrážděného žaludku chlupy.

Zkuste krmivo proti bezoárům a zajistit kočičí trávu nebo něco zeleného (trs ostřice v květináči, osení),na doplnění vitaminů a podpoření trávení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]