Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
měl bych takový dotaz. Mám doma kočka (kocoura), který je vykastrovaný a má přes 10 let. Když byl mladší tak se lízal/čistil třeba 2-3x za den. Teďkon je to pořád jak kdyby byl neurotickej. Chvíli leží a začne si olizovat packy. Lehne si a za dalších 5 minut hlavu a takhle celý den. Problém je v tom, že je to samozřejmě zvíře, takže když otevře tlamu, tak smrdí, takže když pak celý den sedí vedle mě a pořád se oblizuje, je to dost nepříjemné, jelikož musím stále větrat. Máte někdo nějaké tipy co s tím? Děkuji za odpovědi NA OTÁZKU.
P.S. žije ve větším bytě v paneláku, ven nechodí, max. občas na balkón na chvíli
Pokud kocourovi smrdí z tlamičky tak, že musíte větrat, není něco v pořádku. Vzal bych ho k veterináři a když už tam budete, zeptáte se ho i na to stálé lízání.
Mám dva kocoury, 5 a 13 let. Tomu staršímu taky trochu smrdí z tlamičky, ale on měl problémy se zuby, dost mu jich chybí a veterinář říkál, že je to tím. Ale větrat kvůli tomu nemusím. Tomu mladšímu prakticky z tlamičky není nic cítit.
Dobrý den, není to tím, že ho prostě svědí pokožka? Už jste ho někdy vykoupal nebo ho vyčesáváte kartáčem? Zkuste alespoň to vyčesávání. Zápach z tlamy je z toho, co mu dáváte k snědku (a za to kocourek nemůže - to ovlivníte Vy), ale když se napije, tak by to mohlo být mírnější. Zdravím!
mek95 - zkuste tu rukavici. To by mělo být kočičce příjemné. Jo, koupání kočky je problém a také se to nedoporučuje. Ovšem, kamarád má dva kocoury a 1x za rok je koupe.
Tak to nevím, samozřejmě vyčesávání zkusím, má tu kartáče a speciální rukavice, takže to není problém pokus o vykoupání byl když byl menší.. výsledkem byla kočička vyděšená k smrti a spousta šrámů a krve (né z kočičky) :D vody se bojí i když na něj dopadne kapka.. to pak utíká dva metry daleko :D
Může to být projev potíží s ušima, kočky si předníma packama čistí uši, nalíže a přejede. Některé kočky mají taky pocit, že se musí olízat, když na ně někdo sahne, typicky po pohlazení se celé olíží kam dosáhnou.
@majsterjoe: Proč? Prvního našeho kocoura (už je v kočičím nebi) jsme pravidelně koupali. Sice se mu to moc nelíbilo, ale vydržel. Ti dva současní vodu nemusí, tak je necháváme v klidu. Ale znám kočky, které vodu milují a koupou se samy od sebe.
Obrázek je ilustrační.
můj dlouhosrtej kocour je i naučnej, jakmile příjdu k vaně a zavolám ho, tak sám stojí ve vaně a drží...sprchuju ho jednou za 14 dní a pohoda...má i svůj šampón:D
jo, některé kočky mají vodu rády, ale nedonutíte kočku, která není od mala zvklá na vodu aby se vykoupala. To je holý nesmysl.
proto jsem s tím koupáním začal hned, když byl ještě kotě...před lety jsem měl kocoura, kterej byl línej obejít bazén, tak do něj skočil a raději ho na šířku přeplaval.Ten vodu miloval, ale to byl šílenej kocour.Vůbec z ničeho neměl strach.Tahal dom obrovský potkany, nebál se psů, ničeho...A jiný kočky, co jsem měl, tak se třeba k vaně nedaly ani dostat...
Tak trochu k tématu, tak trochu mimo. Máme novou kočičku, tří měsíční. Stará kočka se spustila s nějakým angorákem, a tak má kotě dlouhou srst. Meje se sama, jen ji musíme kontrolovat, když vyleze z kočičího záchodu. Má ještě krátké nohy, sem tam se jí nalepí něco na ty dlouhé chlupy, a ona z toho je pak nervní, že to chodí s ní, hi. Jinak si čistotu hlídá sama.
O čem chci psát: Co ji máme, tak jsme poprvé donesli z krámu syrečky. Pravý, olomoucký. To by jste nevěřili, co s kotětem ten smrad udělal. Vždycky popošla, očuchala si někde kožich, olízala si ho a zase znova na jiném místě, takhle vymetala všechny místa v bytě. Prostě si ten syrečkovej smrad spojila s jejím hovínkem, a furt ho hledala, kde ho má nalepený. No střečkovala, dokud jsme nedojedli a nevyvětrali. Poučení? Nemám. Nikdy jsem tohle u kočky neviděl, a že jich za život nebylo málo. Berte to jen jako zkušenost. Třeba se vám to někdy bude hodit.
Přečtěte si něco o bezoázech,které mohou svým způsobem přispívat k problémům, na které se ptáte. Starý pán bude mít problémy se zuby a možná i zánětem dásní, které umí smrdět hodně výrazně.
Tipovala bych na neurozu. Pokud je doma sám a má málo podnětů, může to skončit takto.
Dcery kocour si až vylízal krvavý flek nad ocasem, veterinář udělal všechna vyšetření, stálo to spoustu peněz a kocour se dostal do pohody až s dalšími 2kočkami na chalupě, kde na to neměl čas.
Zápach z tlamy může být od podrážděného žaludku chlupy.
Zkuste krmivo proti bezoárům a zajistit kočičí trávu nebo něco zeleného (trs ostřice v květináči, osení),na doplnění vitaminů a podpoření trávení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.