Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznáte, od čeho je to vajíčko?

Od: milanp® odpovědí: 8 změna:

Leželo to v trávě u nás na zahradě.

doplněno 16.06.18 20:16:

Od jakého ptáka?

Poznáte, od čeho je to vajíčko?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Doplň prosím velikost. Z obrázku nelze vyčíst a je to podstatný údaj.

doplněno 16.06.18 13:43:

Já bych to tipnul spíše na Stehlíka obecného.

doplněno 17.06.18 08:32:

Ovšem Konopka má zase vejce světle modrá. Je barevné zkreslení té fotky tak velké;)

hodnocení

Malinké - na délku 2cm, na šířku asi 1cm.

72mona3*

Myslím, že Stehlík to nebude. Barva vejce možná odpovídá, ale tvarově nikoliv. Vejce Stehlíka má ostřejší špičku (foto z Wiki):

Poznáte, od čeho je to vajíčko? #2
72mona3*

Konopka má podobné, ale taky to nevypadá úplně na shodu; tvarově jsou blíže:

Poznáte, od čeho je to vajíčko? #3
72mona3*

Však píšu, že to také nevypadá úplně na shodu. Ovšem popis barev může být zkreslený také. Znám pár lidí, kteří by řekli, že tohle je růžová :-D

Brala jsem to postupně. Procházela jsem ptáky, kteří se v zahradách běžně vyskytují. A ještě jsem neskončila ;)

72mona3*
hodnocení

3x

Já si troufnu tipnout Konopku obecnou. M.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, vejce, resp. ptáčka určit neumím, ale co mám zkušenost, tak hnízdo toho původce nebude daleko (možná hned nad tím místem, kde bylo vejce nalezeno). Zdá se, že je neporušené (není to jen prázdná skořápka) a vypadlo z hnízda někde v blízkosti místa nálezu (samo tam nedošlo ani nedoletělo). Podívejte se po stromech v okolí a toho ptáčka (jeho hnízdo) tam uvidíte. Zdravím!

cicky
hodnocení

0x

Nejspíš od trusu!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]