Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s tímto odpouzovačem kun? Na chatě sousedovi udělaly škody na autě, bojíme se...nebo co byste doporučili? Děkuji.
S odpuzovačem kun osobní zkušenost nemám. Zaujal mne příspěvek předchozího rádce, který doporučuje elektronický odpuzovač. Proč? Mám čerstvou zkušenost s elektronickým odpuzovačem krtků a hryzců od téže firmy a ten fakt funguje. Nemohl jsem se zbavit krtka a myších děr nám taky na zahradě přibývalo každým rokem (umřel nám pes a nového jsme už nepořídili). Pořízený odpuzovač vystěhoval krtky během jednoho týdne. Akorát to nějak nerozchodili, což může mít souvislost s tím ukrutným suchem a vedrem, které tou dobou vládlo na povrchu.
Co se týká působení kuny, má čerstvou zkušenost kolega z práce. Pořídil si nějaký chemický odpuzovač (nevím, jestli přesně tenhle) a nadával, jak papoušek. Veškeré nastříkané povrchy lepily jako mucholapka, tak je potřeba počítat i s touto eventualitou. Po aplikaci sice kuna přestala okusovat kdeco (napoprvé rozkousala kabely, hadici od chladiče, přívod benzínu a hadici od turba), ale úplně činnosti nezanechala. Asi šla ještě jednou a naposledy ochutnat, ale moc jí to nejelo.
Ten na krtky pípá, u toho na kuny to pravděpodobně bude stejný princip. Jednou za 17 sekund (píší v návodu) to udělá píp (cca 1 sekunda). Ovšem ten na krtky se zakopává skoro celý pod zem a vibrace se mají šířit zemí, takže na povrchu to není až takový rachot. Nevypínáme ho, ani když děláme přímo u něj. Krtci to evidentně vidí jinak
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.