Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodní želva filtr

Od: panaha odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

jak udrzet co nejdéle čistou vodu v akvariu s vodní želvou? Když mám zapnutý filtr, tak ho želva posunuje ven a jede na prázdno.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To je vnitřní filtr?

panaha
hodnocení

Ano vnitřní filtr.

honza7654*
hodnocení

0x
Bylo by dobré uvést co tam přesně máte za filtr a taky co je to za druh zelvy. Pomohla by taky fotka umístění toho filtru.
Moje zkušenost je ale taková, že když mi moje dvě želvy nádherné vyrostly tak stejně dělaly tolik bordelu, že jsem jim měnil vodu každý týden a v létě i dvakrát do týdne. Krmil jsem živým. Takže filtr jsem tam měl jen proto aby trochu točil vodu, než že by šlo o nějakou účinnou filtraci ve smyslu biologických či chemických vlastností. :)
panaha
hodnocení

V létě čistím také 2x týdně. Filtr používám tento zverokruh-shop.cz/...

Vodní želva filtr
Vodní želva filtr #2
honza7654*
Tak to je taky jen takový honič vody. :) Tohle vodu nevyčistí. Nemá to téměř žádný objem filtrační hmoty.
Dal bych to někam aby s tím ta želva nemohla hýbat. Nedalo by se to připevnit někam pod tu pevninskou část? Já ten filtr měl přítlačený ke stěně kamenem co zároveň sloužil jako vyhřívací místo. Kamarád měl na filtr takovou přepážku z plexi do které se ten filtr dal zasunou a želva s tím ani nehla. Ale je.pravda že to musel vytunit přícuckama ze tří stran toho filtru aby to nerezonovalo. Ale oba jsme ten filtřík měli nastojato.
Ale jak píšu. Na čistotě vody to nic nezmění. To by byl potřeba pořádný filtr. :)
panaha
hodnocení

Jaký filtr byste doporučil? :)

honza7654*
Doporučil bych prostě pravidelné výměny vody. Nic lepšího stejně není :)
Ono to je do tak malé hloubky s filtrem těžký. Když už to má dostatečný objem filtrační hmoty, tak se to tam nevleze. Když už řešit filtr, tak si udělat nějaký podle sebe. Přepážky, biomolitan a čerpadlo. Nebo nějaký vnější kanistrový ale toho bacha jestli by dokázal vytáhnout vodu tak vysoko přes hranu akva a nebylo nutno řezat. Navic je to celkem dráha sranda. Pamatujisem tam měl nějaké plovoucí rostliny, ty zelvy z nějakého důvodu neničily.
Ještě si pamatuju, že jsem dal pryč dno. Protože se mi to lépe pak čistilo a nic tam nezahrnovalo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]