Moje přesvědčení je, že je to Babočká jilmová nikterak vzácná. Nejen podle kresby rubu, ale i to, že vrbová je nepoměrně vzácnější, rovněž jako Babočká bílé L. která to rozhodně nebude.
jofa*
Jen pro zajímavost, že babočku vrbovou a babočku bílé L se mi nikdy nepodařilo od roku 1976 chytit a že jsem "po nich šel". Všude má být malé b, omlouvám se.
fram
jofa: Jasné, jilmová, ty dvě další babočky jsou pro úplnost, oteplování dělá divy, tak co kdyby.... (Dotaz = detektivní pátrání - Chybí rozměry, třeba něco o rostlinách v okolí, nadmořská výška by se hodila...)
A nebylo by snazší motýla postrčit a pak vyfotit křídla z druhé strany? To má být jako vtip? Nebo zkouška odbornosti?
72mona3*
Já myslím, že jsme v odpovědích obstáli. Hlavní určení můra-motýl jsme zvládli, zvládli jsme i bližší určení: Babočka. A zhruba již máme jasno i v jejím druhém jménu: jilmová
Postrčit motýla lze, ten pak ale většinou uletí... M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.