Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za keř?

Od: apprentice* odpovědí: 9 změna:
Dobré dopoledne, chtěla bych se zeptat zahrádkářů, zda-li nevíte, co je tohle(viz fotka) za keř. Lidé mi tvrdí, že je to jedlé, ale je pravda, že se ještě žádný ochutnávač nenašel..
Děkuji

Co je to za keř?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

8x

Arónie, temnoplodec, jeřáb černý. M.

hodnocení

8x

Černý jeřáb,sousedi si z něj dělali víno :) a nebo

awashop.cz/...

ker
hodnocení

6x

Není to Aronie?...pozdě *smich*

hodnocení

3x

,,Vitamínová bomba Aronie,,,dělám z ní džemy

hodnocení

2x

Ptačí zob obecný. Bobule jsou mírně jedovaté, tedy nejíst.

doplněno 19.07.18 13:27:

@sebod. Ptačí zob obecný vypadá velice podobně. Nejsem botanik, abych dokázal rozlišit drobné rozdíly.

Tydýta neřeším. je to anonymní, není můj problém.

sebod*

Ale no tak, Satame. Ptačí zob vypadá naprosto jinak ! A ještě Ti nějaký tydýt dá body za správnou odpověď *zed*

an*
hodnocení

2x

Jistě že je to Aronie. :)

hodnocení

2x

Opravdu je to aronie - černý jeřáb. Ptačí zob ještě nemá v současné době plody, ale až na podzím a plody nevisí dolů. Jinak ta aronie má fakt svíravou chuť, jen tak se to nedá jíst. Já z toho dělám marmeládu, ale ne na jídlo, ale jako lék. Ty kuličky nerozvařím úplně, ani to nepasíruji, prostě pak přidám cukr a když je člověk v zimě nachlazený, tak po lžičkách užívat nebo i do čaje.

72mona3*

Ale dá se to jíst :) Když jsou hodně zralé, jsou sladké. Někomu může vadit ta zvláštní koncovka, ale jako svíravou bych ji nepopsala. Mně spíš vadí tužší slupka. Vždycky uzobávám za syrova, když mi ptáci nechají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]