Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adenium - kroucení listů

Od: erika* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

prosím Vás, co mám dělat s pouštní růži, když se jí kroutí listy, na okrajích hnědnou, postupně žloutnou a opadají. Mám jí umístěnou na parapetu jižního okna, v pokoji je stálá teplota nad 20 st, mám jí dva roky, ještě nevykvetla, přes zimu shodila listy úplně. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Pravděpodobně má problém s nedodržením vegetačního klidu, i ona si potřebuje odpočinout... a jinak, že by moc bohatá zálivka?

monetka*
hodnocení

0x
Zimní schazování listů je normální. Rozhodně chce přes zimu do chladnější místnosti a omezit zálivku, pak hezky nasazuje na květ.V zimě by měla být rostlina na suchém, chladném stanovišti. Teploty mezi 15 – 18 °C jsou pro Adenium obesum v zimě ideální.Při nižších teplotách by začala uvadat. Doporučuji květinu přesadit a umístnit ji někam do polostínu, než se uchytí.Na dno květináče udělat drenáž, aby nedošlo k přemokření a odumírání kořenů. Rostlina pochází z Arábie, lidově se jí říká Pouštní růže, z toho vyplývá že nesnáší přemokření.Rytmus zálivky je jednoduchý, zalít, nechyt vyschnou substrát a pak opět zalít. nesmí stát ve vodě, je to sukulent a ty nesnáší mnoho vody. Také je vhodně jednou za měsíc přihnojit, třeba Kristalonem na květ.
Klidně ji i ořezat, ona obrazí. Pak opět umístnit na slunce. To je asi vše. Případně odpovím na kontakt uvedený na stránce
krasa-netresku.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]