Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás. Zítra bych chtěla odvézt na skládku káru suti, se starou trávou. Káru mám na 750 kg, přiznám se že je kára plná ale nevím co mě to bude stát. Nevíte kolik stojí zaplatit za odpad skládky? Vím že jsou ceny rozdílné podle míst,ale chtěla bych vědět alespoň přibližně kolik se za to platí. Doufám že to nebude víc než 1000 kč. před pěti lety jsme podobně odvezli odpad ale bohužel si už nepamatuju kolik se platilo. Telefonicky se bohužel zřejmě spojit nelze, skládku mají pod křídlem služby města.
Děkuji všem za odpověd.
Poplatky se značně liší podle místa i podle odpadu. Například v Praze se za 3 kubíkový kontejner čisté suti (hmotnost si netroufám odhadnout, ale určitě to bude několikanásobek Vašeho odpadu) platí 1600,- Kč, za 5 kubíkový směsný odpad (což je Váš případ, jestli máte smíchanou suť s trávou) už ale 4800,- Kč. To vše bez ohledu na váhu. Tyhle ceny jsou bez nakládky, ale i s odvozem profesionální firmou.
Mám informace, že například v okolí Litoměřic jsou ceny až poloviční a platí se podle hmotnosti odpadu.
milancukrar - Stejné to určitě nebude. Podmínky skládkování si určuje každý obecní úřad podle svého a často dotuje své občany z obecních peněz. Pro místní to bývá levnější, nebo zdarma, přespolní platí pevnou cenu, určenou skládkou. To se týká i sběrných dvorů.
Milane - V Praze za suť, převyšující určité množství (z hlavy nevím kolik, ale moc to není) zaplatí i místní občan.
To je opět všude, podle váhy, ale vždy nahlásím, jedou sebe, jednou manželku, jednou synka, pak souseda...
Vždy se najde zdarma řešení.
milancukrar - po mně při větším objemu chtějí občanku a číslo auta. Takže by to tam musel soused odvést osobně.
Tak si namasírujte svaly, tolik neuveze ani chlap.
Trávu do kompostu a suť prosít do lompostu též. A máte toho polovinu. Pokud to jsou omítky, tak i ty poházet na kompost, protože ty se rozloží. /písek, vápno, malba, nebo možná malilinko cementu, to nevím přesně/
Kameny prosít na pletivu s většími oky a zasypat výmoly v ulici /pokud nemáte vyasfaltováno/, a cihly roztlouc velkou palicí též tam.
Naši předkové to nijak jinak nedělali a já na jaře jsem postupovala stejně. Použila jsem též velkou přepravku na ovoce s dírami jako síto.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.