Před rokem jsem dostala javor,přez zimu jsem ho měla ve sklepě-sem tam zalila a přežil.Jenže měl vyhnaný větvičky a po přenesení ven zvadly-tak jsem je ořízla(byly slabý-jako když se vám kytky táhnou v zimě za světlem)No a myslela jsem,že obrazí znovu-ale je to měsíc a nic.Nemám ho seříznout třeba těsně nad roubem,nebo jak ho zachránit?takhle vypadá
Nenechávejte ho na přímém slunci, dejte ho do stínu, a nechejte ho jeho osudu. V nejhorším uschne. To přezimování ve sklepě bylo nerozumné, javor neměl vegetační klid a teď je možná i trochu "zmatený". Dejte mu šanci. Hezký den.
aknel*
mám ho v květináči a tak jsem ho brala jako třeba oleandr nebo ibišek a podobný rostliny.Taky jsem ho přesázela-tak měl asi další šok:o(( Tak držte palce!Jestli přežije,tak ho daruji sestře-ta ho může zasázet do půdy-já už nemám kam! Moc díky:o))
Přesaďte ho do přírody, polostín, zprvu zalévat, pak ponechat osudu. Pokud není upravována koruna a stejně tak bal (bonsaj), je v květináči tento strom ztracen... Venkovní podmínky mu vyhovují nejlépe, je velmi odolný (viz kanadský javor)
aknel*
tak ho daruji sestře,tam mu bude líp:o(( Díky
jekyll*
Na tom snímku z minulého roku je nadpisom spomínaný červený javor - zelený. Aspoň mne zelený pripadá. Pričom to, čo je na snímku nemá absolútne nič spoločné s červeným javorom (Acer rubrum), aj keby náhodou červený zrovna bol. Toto je niektorý z Acer palmatum - javor dlaňolistý. Už neobrazí. Toto dlaňolisté robia vcelku často. Bolo nerozumné nezasadiť ho do zeme. S polotieňom sú to trochu fámy, pretože sme na "50. rovnobežke" a nie v Mexiku. Tam by pritienenie bolo skutočne nutné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.