Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Červený javor neobrazil

Od: aknel* odpovědí: 8 změna:
Před rokem jsem dostala javor,přez zimu jsem ho měla ve sklepě-sem tam zalila a přežil.Jenže měl vyhnaný větvičky a po přenesení ven zvadly-tak jsem je ořízla(byly slabý-jako když se vám kytky táhnou v zimě za světlem)No a myslela jsem,že obrazí znovu-ale je to měsíc a nic.Nemám ho seříznout třeba těsně nad roubem,nebo jak ho zachránit?takhle vypadá
Červený javor neobrazil

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

nevím proč ho dáváš do sklepa?Mohl do zimy zakořenit a zjara mohl vypadat takto.

JABRAKA

Červený javor neobrazil #2
aknel*
hodnocení

ten je krásnej*ua*

aknel*
hodnocení

a takový byl loni
Červený javor neobrazil #3

al bunda*
hodnocení

0x
Nenechávejte ho na přímém slunci, dejte ho do stínu, a nechejte ho jeho osudu. V nejhorším uschne. To přezimování ve sklepě bylo nerozumné, javor neměl vegetační klid a teď je možná i trochu "zmatený". Dejte mu šanci.
Hezký den.
aknel*
hodnocení

mám ho v květináči a tak jsem ho brala jako třeba oleandr nebo ibišek a podobný rostliny.Taky jsem ho přesázela-tak měl asi další šok:o((
Tak držte palce!Jestli přežije,tak ho daruji sestře-ta ho může zasázet do půdy-já už nemám kam!
Moc díky:o))
Přesaďte ho do přírody, polostín, zprvu zalévat, pak ponechat osudu. Pokud není upravována koruna a stejně tak bal (bonsaj), je v květináči tento strom ztracen... Venkovní podmínky mu vyhovují nejlépe, je velmi odolný (viz kanadský javor;))
aknel*
hodnocení

tak ho daruji sestře,tam mu bude líp:o((
Díky
jekyll*
Na tom snímku z minulého roku je nadpisom spomínaný červený javor - zelený. Aspoň mne zelený pripadá.
Pričom to, čo je na snímku nemá absolútne nič spoločné s červeným javorom (Acer rubrum), aj keby náhodou červený zrovna bol. Toto je niektorý z Acer palmatum - javor dlaňolistý.
Už neobrazí. Toto dlaňolisté robia vcelku často. Bolo nerozumné nezasadiť ho do zeme. S polotieňom sú to trochu fámy, pretože sme na "50. rovnobežke" a nie v Mexiku. Tam by pritienenie bolo skutočne nutné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]