Zdravím, moc Vás prosím o radu na listech salátové okurky se mi něco udělalo a vůbec nevím co je to za chorobu. Myslím ty fleky na listech. Mohl by mi prosím někdo poradit jak se toho zbavit? Moc děkuji za odpověď.
Je tp plíseň okurková. Nyní s tím neuděláte vůbec nic. Začíná se záhy chemickým postřikem, který se opakuje dle potřeby. I tak je obtížné s plísní "bojovat" pokud je počasí k její tvorbě ideální.
Toto není plíseň, vždyť je sucho. Nevím, jak se to jmenuje, my to máme na některých cuketách. Zkuste ty listy otrhat, třeba ten zbytek se zbráborá. Jinak, kupujte osivo okurků jen od firmy Hollmann, dá se to koupit i v některých velkých obchodech. Rostliny jsou velice odolné proti plísni, každým rokem máme plno okurků a rozdáváme je, protože je nestačíme zpracovat. Když jsem kdysi měla obyčejné osivo, tak se mi stávalo, že jsem zavařila 10 sklinek okurků a v půlce července bylo po nich.
helen*
To není ten okurek,ale ta okurka, jaképak PLNO OKURKŮ . Pište prosím česky. Nechodila jste do školy? Rody podstatných jmen se probíraly na základce. No nyní to schytám, já vím. Ale psát se má alespoň trochu spisovně.
Je to sviluška, jsou tam vidět pavučinky. Taky je mám každý rok ve skleníku na okurkách a nejde mi je ničím zlikvidovat. Už jsem se rozhodla, že je přestanu pěstovat. Nemám totiž sílu a věk na to, abych vyvážela zeminu ze skleníku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.