Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co s nedozrálými semeny kopru?

Od: kopr* odpovědí: 10 změna:

Ahoj všichni. Nemohu opět nechat vysemenit kopr. Větvičky zpracuji něco do soli, něco do nálevu, v mrazáku už mám. Co s nedozrálými semeny (květenstvím)? Okurky letos nenakládám, mám z loňska. Nic mě nenapadá, asi vyhodit.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možná vám to nepomůže. ale já si některé kopry usuším a pak to přidávám do suchých vazeb. Je to pěkný okolík a spousta lidí ani to květenství kopru nepozná. Dokonce jsem kdysi četla, že dříve se někde snítka kopru u vchodových dveří používala jako ochrana domu před negativními vlivy.

Teď jsem si ještě vzpomněla, že usušená semena kopru se někde používala do čajových směsí na ochucení, jenže mně se to nechce sbírat.

hodnocení

0x

Dávám ho králíkům - jako pamlsek. Ale možná vám budou chybět ti králíci...

hodnocení

0x

Dávám ho králíkům - jako pamlsek. Ale možná vám budou chybět ti králíci...

(baštěj celou rostlinu, nejen květenství)

kopr*
hodnocení

Jste zlatí *palec* Miluji sušené vazby, ale kopr by mě nenapadl tam dát.

A králíci nechybí, momentální stav 48 ks . Děkuji za odpovědi a zvu vás na *pivo*

Tak to jich máte víc jak já.

Ten kopr raději přidávejte pomalu (jako všechno nové u králíků), aby si zvykli. Ale při tomhle počtu - když všechny micany podělíte - asi problém nebude :-D. U samic prý kopr zlepšuje mléčnost... Dávám tak 1 - 2 rostliny denně (asi máte i víc kopru než já *smich*).

hodnocení

0x

Ze semen kopru se dá připravit účinný čaj. Jednu kávovou lžičku rozdrcených sušených semen zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte louhovat alespoň pět minut. Potom výluh sceďte a nechte vychladnout. Při potížích si můžete dopřát dva až tři šálky denně. Pomůže vám hlavně při žaludečních potížích, špatném trávení i nespavosti. Stejně uleví i při těhotenské nevolnosti.

A jeden tip na konec. Žvýkáním koprových semínek si zajistíte čerstvý dech a pomohou vám i proti škytavce.

kopr*
hodnocení

Čaj ze semen kopru má jednu podmínku a to vyzrálá semena. Dotaz zněl na nedozrálá semena.

sametka
hodnocení

0x

Vyzrálá semínka kopru dáváme do škopku, když nakládáme zelí, je to lepší než kmín!

kopr*
hodnocení

A NEdozrálá semena dáváte kam? Tak zněl dotaz.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]