Nejste přihlášen/a.
No od hranice pozemku můžeš pěstovat stromy 1,5 a 3m. Jestli máš tůje vysoké nad 3m musí být 3m od hranice, menší stromy 1,5metrů. Pokud živý plot ruší nějak sousedy, platí bohužel a tolerovat jej nechtějí, platí bohužel toto.
plot do dvou metrů výšky nevyžaduje žádné stavební řízení stavebního úřadu.
Mně osobně mnohem více vadí túje než zeď. Nemám ty stromy v oblibě - mírně řečeno - a s klidným pohledem je snesu snad jedině na hřbitově. Možná to Vaši sousedé mají podobně.
A když máte právo na soukromí, tak jste mohl klidně splnit i povinost tůje zasadit těch 1,5 m a soused byl spokojen.
Je pravdou že kdysi jsou potkával vysokou zeď leda u vazební věznice, kolem které jsem jezdil. Dnes to má spousta novostaveb, asi mají strach že jsou neustále pod dohledem škodných sousedů. Hodně záleží na pozemku. Pokud je malý, musí to být děs být takto uzavřený. Tedy pro mě určitě.
no a nestačí menší živý plot který by mu nevadil? Nemusí to být přerostlé stromky přeci?
No a s tím bazénem, tak si tak jednou vemte židle, pozvěte známé a jak si sousedi budou užívat v bazénu tak si sedněte před plot a koukejte se na ně.
Pro mne je s podivem, jak pořád někomu něco vadí. Mám spoustu sousedů ( 4) a nikoho by nenapadlo stavět betonové 2 metrové zdi. Tak ať se kouká co dělám. Sexuální orgie tam nepředvádím a jestli se opaluji nebo griluji, tak ať čumí. Pokud se sousedka opaluje bez tak ještě ráda se ukáže. Podívám se a co. Snad se každý dokáže ovladnout aby tam na ní vlítnul.
Ještě přidán, že dokonce jeden soused by byl nešťastný, kdyby ostatní neviděli jak se má, neustále griluje, chlastačky, manželka opaluje bez, atd. Pravda znám i takového, který postavil zdi, čímž tomu nasadil vůbec korunu,aby zakryl bordel na zahradě neboť od úřadu byl napomínán, že hyzdi krasné okolí. No tady je právě dobré na samém začátku vše promyslet. Při vysadbě se to zdá parádní ale za nějaká léta vznikne to co popisujete.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.