Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co to je?

Od: kloma* odpovědí: 7 změna:

Dobry den,z jake venkovni rostliny je tato tobolka.Nema uvnitr koulicku jako mochyne,ale 5 seminek.Dekuji.

doplněno 09.07.18 09:57:

Tobolka je lonska z asi 1m vysoke rostliny a mozna trochu mensi nez tobolka mochyne.Semin ek je 5,jsou protahla,hneda,hrbolata.Cardiospermum halicacabum jsem nasla,ale toto neni,klokoc take ne.

Co to je?
Co to je? #2
Co to je? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cesmina*
hodnocení

4x

Řekla bych ,že to je Lilek mochyňovitý..Ten kvete modře.

hodnocení

1x

Ráda bych vám poradila, ale zapomněla jsem název. Není to mochyně. Rostlina je taková mohutná, kvete květy do fialovomodra a po odkvětu jsou pak takové tobolky, které vypadají jako malé mochyně. Já jsem to kdysi celé ty stonky s tobolkami sušila do suchých vazeb, Snadno se to v zahradě rozšíří, tak jsem to zlikvidovala a je to už asi 5 let a nikde jsem to od té doby neviděla. Nám to na zahradu asi zanesli ptáci.

kloma*
hodnocení

Dekujiii.Nasla na Guglu,je to lilík mochynovity-Nicandra Physalodes.

hodnocení

0x

To už je letošní tobolka? A velikost je srovnatelná s tobolkou mochyně?

Zkuste si prohlednout obrázky rostliny Cardiospermum halicacabum L. Semena mají typickou "kresbu".

Tobolky má i klokoč, ale ten to nebude, plody - klokočí byste poznala. Tobolky má také svitel latnatý, ale ten to také nebude, tobolky jsou protáhlé.

kloma*
hodnocení

Tobolka je lonska a rostlina byla asi 1m vysoka.Cardiospermum halicacabum nasla,ale to to neni.Seminka nejsou kulata ale hneda,protahla,hrbolata.Tobolka je velika jako u mochyne,mozna o trosku mensi.

doplněno 09.07.18 15:57:

Je to lilík mochynovity-NICANDRA PHYSALODES

sebod*
hodnocení

0x

kloma. A copak si myslíš, že se po roce stane s tou "kouličkou" z mochyně? ;) Jojo, JE to mochyně

kloma*
hodnocení

Dekujiii.Je to Lilík Mochyňovitý-NICANDRA PHYSALODES :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]