Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Choroba polní okurky

Od: maja1212* odpovědí: 7 změna:
Zdravím, prosím neví někdo, co to mám na okurkach? Je na nich i zaschla jakoby smůla viz foto. Dekuji6
Choroba polní okurky
Choroba polní okurky #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Je to pouze poškození slupky, jinak okurce nic není. Říká se tomu korkovatění, vzniká to při kolísání teplot a ve spojitosti s rosou, nebo na základě častého namočení - navlhčení a následného oschnutí plodů. Pletivo začne korkovatět.

maja1212*
hodnocení

Děkuji za info

hodnocení

1x

Plody jsou něčím poškozeny (škůdce, slunce) a toto je hojení. Dále to může být problém opylení (normální x partenokarpické). Co je to za odrůdu a kde ji máte vysazenou. Zmiňovaná choroba "korkovatění" je choroba neexistující.

hodnocení

0x

Druhá už bude v pořádku,je třeba okurky přihnojovat kristalon Gold podle návodu.

maja1212*
hodnocení

Jj, děkuji okurky pravidelně hnojim, ale mají to už další dvě okurky

maja1212*
hodnocení

Dobrý den, je to sálátová okurka na pole Aikon F1 (hybrid), a mám ji vysazenou na venkovním záhodu kde svítí slunce od rána až skoro do večera.

hodnocení

0x

Mám to na salátových okurkách také. Je to od slimáků, kteří si pochutnávali na okurkách, když byly malé.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]