Nejste přihlášen/a.
Já jen pro pořádek, jak tu někdo poradil, že se jedná o blýskáčka řepkového, tak to není pravda. Blýskáček řepkový a dřepčík polní jsou dva různé druhy. Pravděpodobně máte na zahradě opravdu dřepčíka, je to pěkná potvora a těžko se likviduje. Nemá rád vlhko, takže všechno dost zalévat. Nám se kdysi přemnožil kvůli tomu, že jsem po bramborách dala zelené hnojení - brukev apod. Od té doby je to hrůza. Ředkvičky ani kedlubny nemáme už řadu let, protože malé rostlinky zcela ta potvora zlikviduje. Také nám ožírá brambory, ale ty rostou rychle, takže nejsou velké škody. Postřik jsem kdysi zkoušela, stál 80 korun, pokud jsem ty svině trefila, bylo po nich, ale stačilo to jen na pár metrů. Takže pěstovat jen to, co nestačí sežrat a hlavně nedávat po sklizni zelené hnojení. Jo a ještě je rostlina, taková lilie a ta se jmenuje dřebčík. Taky se to plete.
Ta lilie se píše řebčík.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.