Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak sekat s benzínovou strunovou sekačkou?

Od: jethro® odpovědí: 8 změna:
Někdo přidává a ubírá plyn při každém záběru - vraaaum, vraaaum, vraaaum.
Někdo nasadí otáčky a jede - brrrrrrrrrrrr
A každý si myslí, že jeho způsob je ten správný a ten druhý tu sekačku "ničí". Jak je rozsoudit?
Nebo je to jedno a ať si to dělá každý jak chce?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

No tak toto mě teda zaujalo, protože často přemýšlím, jestli to dělám správně já ( jasně že jo *smich* ) nebo sousedi. Pohledal jsem a tady je dost erudovaná debata a fakt to dělám skoro dobře.

zahrada.cz/...

floro*
hodnocení

3x

Mě ten první způsob vyloženě drásá nervy.

Jsem ženská, ale logicky je podle mě motor stavěný na stálý záběr a ne na střídavý výkon. Neboť ani v autě nestřídám plyn a volnoběh, ani klasickou sekačkou, ani na pincku nejezdí se cukačkou. A tak taky seču - pustím a jedu.

Nicméně, mi jsme lajkové, zeptat se na erudovaných místech (v servisu) je asi jistější.

hodnocení

3x

Jednoznačně konstantní otáčky. Podle potřebného výkonu plný nebo skoro plný plyn. Nemá cenu pracovat na plný plyn pokud seču "řídkou" trávu. Při ubírání a přidávání plynu trpí jak motor, tak spojka, která při snížení otáček může rozepnout a následně musí strunu či nůž s hřídelí a převodem opět roztočit.

vernon
Ano, stálé otáčky. Přidávat a ubírat je zbytečné, ani palivo to nešetří.

hodnocení

0x

Ničí - to je asi silný výraz, ale pro spalovák je příznivější když jede v ustálených otáčkách, než neustálé cykly akcelerace a decelerace.

Ovšem jak jste napsal - co člověk, to názor - ostatně stačí vzpomenou zdejší opakované líté řeže okolo naprosto zásadní otázky ,, vyřazovat / nevyřazovat ´´´ *smich*

poradte.cz/...

fram
hodnocení

0x

No tak to já jedu stabilně na takový 3/4plyn - a mávám strunou jako kosou, rovná se travička do záběru. Ke konci na hustou trávu na cestě jde plný plyn. Také by mne zajímalo, jak to má být - odborník jenom doporučil brýle kvůli kamínku do oka a podruhé sekat níž. Trávník má nádherný - a nesvěří se jak to dělá.

vernon
Jo, taky jsem měl brýle. Kamínek mi málem udělal díru do huby. Takže drátěný štít, kvalitní vysoké boty rukavice a k tomu ještě špunty.

kaktus123*
hodnocení

0x

Ty zvuky co uvádíte v prvním příkladě mi dělá sekačka i při držení plynu vlivem toho jak postupně sekám a naurčitém místě je trávy míň a míň a když přejdu na další místo tak otáčky opět padaj vlivem zátěže. Jinak plyn teda držím pořád na max. nic bych jinak neposekal. Mám docela slabou a už i starou sekačku kde je to potřeba.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]