Ahojte, v prilohe posielam foto môjho problému s orechom. Na jar (4mesiac) som vysadil 2 orechy na vrchnú časť pozemku. Akosi som prehliadol, že jeden mal poškodený vrch. Teraz som ho odstrihol a jadro stromu je poškodené - na foto. Dá sa strom nejak zachrániť? Ďakujem za odpovede. Števo
Odstřihněte ještě kus. Mě připadá jediný problém, že do poškozeného vrcholu zatékala voda a pod kůrou se uchytila plíseň. Prostředek mi přijde v pořádku.
doplněno 03.07.18 17:32:
Ten střed takto vypadá normálně.
doplněno 03.07.18 18:36:
Ten klacek je ještě mladý, uvnitř je vatovitá dřeň, která při ustřižení rychle vyschne a kousek se stáhne. Opakuji, že je to v naprostém pořádku.
stefan*
Kôra mi pride ok. Odstránil som skoro 1m z stromceka ktorý mal cca 2 metre, nechal som mu 4 kostrové konáre. Trochu sa ten stred zmenšil, ale stále tam je...
stefan*
Ale on je akoby dutý, nejde o to že by bol tmavý...ak sa pýtam hlúpo, tak ma to mrzí, s orechmi len začínam... Dufam ze som mu nepomohol...
stefan*
Fuu, tak to som rad, ze som nerezal ďalej.. snáď mu to skrátenie moc nepoškodí... Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
stefan*
Mali ste pravdu, orechu sa dobre darí - posielam aktuálne foto
A nebude tam řádit drvopleň? To je podle mne vyžraný.
stefan*
Kukol som na nete čo to je a sice som to videl a čítal o ňom prvý krát, ale myslím že nie. Nie je to "chodba" po takej húsenici... Nesvieti sa cez to odrezané..
floro*
Máte ještě ten odřezaný vrch? není chodba v něm? To co jste vyfotil mi také příjde jako konec vykousané chodby.
Pomohlo by, kdyby jste ten odřezaný kus roztřihnul podél, aby byl vidět střed průběžně v celé délce. Navíc, z vašeho popisu fakt nedokážu odvodit, co tam je za poškození.
stefan*
V prílohe rozrezane drevo. Nie je to chodba...pckop ma asi pravdu.
floro*
To neni zadna chodba, ale ani zadne jine poskozeni. Uplne normalni dren letorostu oresaku. To uschlo z uplne jineho duvodu, napr. namrznuti, odreni pupenu pri vysadbe nebo povysadbovy sok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.