Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škvoři požírající bylinky

Od: nunulka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den

mám na balkóně bylinky v květináčích. Nacházím v nich škvory, kteří mi požírají listy bylinek, hlavně bazalku, ostatním se zdá vyhýbají. Můžete mi poradit jak se škvorů zbavit? Nevím zda pomůže nějaký postřik nebo šance jak je odpudit.

Děkuji

Nina

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Škvoři jsou zajímaví tvorečkové. Jsou to spíše lovci a díky nim nemáte na rostlinkách mšice a jiné škůdce. Je to zajímavé čtení. deraplus.cz/... Nemylím si, že by vám oni likvidovali rostlinky v truhlíku. Jestli ano, bude obtížné je zlikvidovat kromě ručně. Bylinky asi chemii moc nemusí.

doplněno 04.07.18 10:11:

Tiffany, může to být invaze. ;)Donesla jsem si domů borovou šišku a z ní vylezla mamina se spoustou malých. Ještě že jsem měla otevřené okno. Všechny jsem je nastěhovala do truhlíku s muškáty. A šišku jsem jim tam také dala a omluvila se.

tiffany*

No jistě, škvoři jsou užiteční, když myslíte, že škodí, prostě ho chyťte a odhoďte (nebo odneste třeba ke stromu), mimo to se škvoři vyskytují spíš jednotlivě, nebo několik kousků, určitě ne "invaze". Zvládnete hravě bez chemie.

tiffany*

Babi roztomilé... fakt je, že maminka s několika dětmi znamená invazi v každém případě ;). Jinak mi připadá, že za chvíli bude vzácností každý brouček, tak se k nim chovám podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]