Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bílé chomáčky na kaktusech

Od: kaktusacka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, mám otázku ke kaktusům. Pěstuji je už nějakou dobu, nikdy žádné problémy nebyly, ale poslední dobou vidím převážně u "kořenů" trnů nebo naopak mezi nimi bílé chomáčky. Je to plíseň? Co se s tím dá dělat?
Předem děkuji!

Bílé chomáčky na kaktusech
Bílé chomáčky na kaktusech #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

3x

takto jsem přišla o spoustu kaktusů a květin- nepomohly žádné postřiky ,i jsem prala kořeny podle návodu na přípravku ,ale dříve či později to bylo k ničemu. Raději jsem se jich zbavila-protože hrozilo, že to hrozně rozšíří na další.

hodnocení

1x

Jsou to nejspíše červci.

kaktusacka
hodnocení

A jak by se jich dalo zbavit?

hodnocení

1x

Doporučuji nemilosrdně se napadených kaktusů zbavit!

Měla jsem pěknou sbírku cibulí hippeastrum. Některé cenné a vzácné. I jeden botanický druh, fotku mám zde jako avatar. Měla jsem i valoty. S některou cibulí jsem si domů zanesla červce. Objevila jsem asi tři napadené rostliny. Ty hnusné brebery jsem likvidovala vatičkou namáčenou v lihu, stříkala Mospilanem, cibule namáčela. Výsledek - příští rok už jich bylo napadených asi deset. Vyhodila jsem je, ale bylo pozdě. Nakonec jsem přišla o úplně všechno.

hodnocení

0x

Zkuste Mospilan - postřik dle návodu )+ kapu jaru jako smáčedlo). A prohlédnout kořeny a také ošetřit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]