Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak srovnat strom

Od: aza odpovědí: 3 změna:

Dobrý den. Asi 4 metry vysoký ořech neroste rovně, trochu se naklání. Kmen je asi 3 metry, potom je koruna. Jak ho srovnat?

doplněno 29.06.18 20:05:

Síla kmene u země je asi 7 cm, ve 3 metrech asi 3 cm. Je vychýlený ve výšce 3 m asi o 0,5 m.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Jaká je síla kmene? Jedině ho provazem k něčemu přivázat a tahem opatrně narovnat. Vypodložit provaz, aby se nedřel kmen. Zafixování kmene ponechat tak dva roky. Úspěšnost 50%.

jofa*

Asi tak, nic jiného než tento pokus nelze. Domluvou to nepůjde, tak jedině násilím. Malé vychýlení nic neznamená. Ve stáří mu odstraníte nejtěžší větvě na vychylující straně. Kolik to je cca stupňů od kolmice?

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, postupem výše jsem rovnal smrk a docela se to povedlo. Jen jsem použil řetízek, na který jsem v místě doteku s kmínkem navlékl kus zahradní hadice (aby se kmínek nedřel o řetízek). Když jsem kmínek srovnal a zajistil, tak jsem ještě z druhé strany opřel dole o kmínek velký kámen. Zdravím!

doplněno 29.06.18 20:41:

V prostoru si můžete pomoci i takto: garten.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]