Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ukotvit polykarbonátové desky na skleníku

Od: flodur® odpovědí: 1 změna:

Mám poškozené některé skleněné tabule na střeše skleníku. Rozhodl jsem se poškozené tabule nahradit polykarbonátovými tabulemi. Střecha je svařená z T profilu 25x25mm o délce 1500mm a šířce jednotlivých polí 370-425mm(viz foto). Stojím před problémem jak nebo čím ukotvit tabule k podélnému T profilu? Mimo lepení, výrobce nedoporučuje z důvodu roztažnosti!

Jak ukotvit polykarbonátové desky na skleníku
Jak ukotvit polykarbonátové desky na skleníku #2
Jak ukotvit polykarbonátové desky na skleníku #3

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

I na polykarbonátonové desky bych se nebál použít neutrální silikon; roztažnost polykarbonátu při délce 1500mm a rozdílu teplot 40°C je do 4mm a to nebude problém...deska nebude v žádném bodě pevně uchycena, bude se tedy roztahovat úměrně na všechny strany (teoreticky +-2mm) ...i tento silikon je trvale pružný, i na slunci, odolný UV záření...akorát bych nechal po obvodu desky mezeru cca 2mm vůči konstrukci (v případě střechy u tří stran, čtvrtá je volná); řešil jsem to tak, že jsem silikon v proužcích nanesl na očištěnou suchou konstrukci, na to desku a doplnil silikonem, podobně jak se dělaly okna tmelem...první takto upevněna deska byla, myslím, v roce 2013...a prozatím bez problémů...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]