Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
několikaletý okrasný akát letos listy "zabrzdil" úplně malinké a nyní již žlotnou a padají . Znáte důvod? Mám ho ořezat téměř na kmen a čekat za rok na zázrak?
Určitě neřezat, to by byl rozsudek smrti.
Takhle bez fotek to není možné určit, co ho trápí. Může to být od abiotické poruchy, po nějakého škůdce či choroby, špatně srostlý roub, který začíné odumírat, špatné stanoviště, špatná výsadba.
Zkuste nafotit pár fotek (korunku, detajl roubu, celý kmínek, celý stromek) a přidat k dotazu.
Akát snese v podstatě všechno. Špatnou půdu, sucho, zasolení, netrpí ani na choroby a škůdce. Problém bych tedy viděl v roubu. Pečlivě prohlédněte místo roubování, zda se roub byť částečně nevylomil. Okrasný akát má jednu špatnou vlastnost, je hodně křehký. V minulých letech jsem několikrát řešil místo roubování a jeho částečné vylomení, letos při větru se mi urvaly dvě hlavní větve.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.