Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prerostla rostlina - jak ji oriznout?

Od: success odpovědí: 12 změna:
Dobry den, prosim o radu, jak zariznout tuto rostlinu. Je obrovska a znacne zabira misto. Daji se ty uriznute casti znovu zakorenit? Moc dekuji za radu.
Prerostla rostlina - jak ji oriznout?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Přímo neodpovím... Takovou rostlinu bych nabídla dál. Je opravdu pěkná, škoda ji řezat. Zkuste inzerovat a vy si pořiďte jinou, menší. M.

Takhle vzrostlé rostliny "ve věku" se docela špatně přizpůsobuji navému prostředí. Lépe je vyrobit z ní několik nových rostlin. Dracena se chytne v pohodě.

sebod*
hodnocení

3x

Je to dracena a na její množení se tady ptá každý týden někdo. Dej si ji do lupy a budeš mít plno návodů jak na to. V rychlosti: je to velmi jednoduché, kmínek uřízneš v požadované výšce - zase Ti obrazí (třeba necháš klidně i metr výšku). To, co uřízneš, nařeřeš na kousky cca 10-15 cm. Může být i více. Dáš buď do vody, nebo zapícháš do písku, ono to zakoření. Nemusíš používat žádné balzámy, žádné stimulátory. Tak ať se zadaří

Mimochodem ta Tvoje dracena je teda fakt krásná.

suvcess
hodnocení

Ja se moc moc omlouvam, ale dle meho popisu jiste pochopite, ze nevim, jak se kyticka jmenuje, jinak bych si to vyhledala :) Dostala jsem ji darem jako malou a takhle mi vyrostla. A jelikoz manzelovi prekazi, premyslim co a ni.. tak se na me prosim nezlobte :) a dekuji za pochvalu.
sebod*

jejky. Já se nezlobím. Nojo, taky mě mohlo napadnout, že když píšete o "rostlině". tak nevíte, jak se jmenuje ;)

pecka*
hodnocení

2x

moje žena by ji vyhodila z okna :D

success
hodnocení

Muj muz ji prave chce take vyhodit z okna :-D

an*
hodnocení

2x

Uřízněte jí v požadované výšce a ona vyrazí nové výhony. Není jen přerostlá, je trápená suchem. Takto svěšené listy mají přeschlé draceny. Z řízků jí namnožite snadno, pustí kořen i ve vodě.

success
hodnocení

Ano, nas byt je prave strasne suchy a svetly a musim ji zalevat kazdy tyden plnou konvi vody. Kdyz nejsme doma a zaleji treba o 2 dny dele, hned potvurka svesi listy .. netrapime ji schvalne, ale byt je situovany na jiho-vychod :( Zadnym jinym rostlinam se u nas nedari. Jen tato a v kuchyni, coz ma okna opacne, mam voskovku. Jinak mi tam vse chcipne...

figurek*
hodnocení

0x

jj. Taky jsme takovou měli a já od té doby vím, že Dracenu nemůžete jen tak uříznout a vršek zasadit do země, protože listy uschnou a je po ní.

Radím vyměnit starou za mladou.

success
hodnocení

Dekuji vsem za rady a za pochvaly! Je to jedina kyticka, ktere se u nas v byte dari.

emilka12*
hodnocení

0x

Klidně ji seřízněte.Vyhodí nové slahouny.Ale seřezávala bych ji po jedné větvičce.Kdyby jste ji seřízla na ráz tak ji musíte dát na světlo na okno.Uřízlou část si mužete dát zakořenit do vody.Bylo by ji škoda vyhodit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]