Nejste přihlášen/a.
Letos jsem poprve zasadila Redkvicky, ty obycejne, kulate, cervene. Nedavno jsem je zacala sklizet, vypadaji dobre, ale jsou dosti palive. Udelala jsem nejakou chybu? Rostly na slunnem zahone. Mela jsem je zasadit do stinneho zahonu? Z detstvi se nepamatuji, ze by jejich chut byla tak ostra. Jedla jsem je syrove nebo je maminka smazila na cibulce s vejci. Mate zkusenost? Poradite co s nimi? Dekuji.
Chyba byla hlavně termín sázení.. Sází se časně nebo na podzim. Dokud je málo sluníčka a v letošním roce byste je musela řádně zalévat. Ředkvičky rostou 30 dnů, o co déle rostou o to jsou tvrdší a pálivější.
Podzimní sázení mě osobně nejde, protože konce září sluníčko ještě hodně pálí a taky nejsou nic moc. Letos jsme sklidili jen dvě ředkvičky, zbytek šel do kompostu.
O co pálivější ředkvička je o to je zdravější. Obsahuje více palivých silic, které jsou prospěšné.
Záhon ve stínu by byl v pozdním termínu lepší. Pokud byste sázela včas tak lepší slunný.
Zvýšená palčivost je způsobena nestejnoměrnou zálivkou. Při suchu se palčivost zvyšuje.
Termín výsevu s pálivostí nijak nesouvisí. S termínem výsevu souvisí vybíhání do květu v dlouhém dni.
Domněnka je v pohodě, už jsem si myslel, že je to pravda. Bavíme se snad o ředkvičkách ke konzumaci, ne vyběhlicích na kompost. Tam platí voda a odrůdová vlastnost.
Dobrý den, už moje babička říkala, že ředkvička potřebuje hodně zalévat, aby nebyla tolik pálivá.
Jestli jste zalévala málo, tak máte ředkvičky více pálivé. Zdravím!
Mám tu samou zkušenost. At zalévám hodně, málo nebo akorát, ředvičky vždy pálí. Když je koupím, nepálí. Již je ani nevysévám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.