Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc jsou listy zdeformovane?

Od: eset* odpovědí: 5 změna:
Dobry den.U teto pokojovky-Syngonium "Arrow" narostly tri nove listy,ale po dobu pul roku se ne a ne rozvinout.Nove listy po tu dobu uz neprirustaly.Stejny stav mam i u Dieffenbachie "Green Magic" u jinych pokojovek se mi to nestalo.Na jare jsem vsechny pokojovky presadila a Syngonium roste primo pred ocima.Jen vsechny nove listy po rozvinuti jsou zdeformovany.Jsou takove krabate,ale cim jsou starsi tim krabatost ubyva.Muze to byt nedostatek hnojiva nebo spis prehnojenim?U ty Dieffenbachie se listy dosud nerozvinuly.Muze mi nekdo poradit co to zpusobuje.Dekuji.
Proc jsou listy zdeformovane?
Proc jsou listy zdeformovane? #2
Proc jsou listy zdeformovane? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V jaké zemině to máte zasazeno? Hodně se začala používat přepravní zemina. Je lehká, drží vlhkost, ale je naprosto bez živin. Kupte zeminu pro pokojovky, kytky vám budou vděčné.

doplněno 26.06.18 06:51:

Jo jo, tak to má většina kytek. Nadzemní části nerostou, dokud kytce nenaroste kořenový systém. Až uspokojivě zaplní květináč, pak se pustí do zeleného.

eset*
hodnocení

Je presazena v zemine pro pokojovky.Dnes jsem se vsimla,ze nove koreny uz prorustaji kvetinacem a to jsem ji presazovala asi koncem brezna.

eset*
hodnocení

V tomto stavu mam Dieffenbachii uz pomalu rok.Vubec netusim proc a co s ni mam delat.
Proc jsou listy zdeformovane? #4
Proc jsou listy zdeformovane? #5

hodnocení

0x

Většinou toto způsobuje nedostatek živin. Po přesazení bych si toto troufal tvrdit - poškození kořenů a nedostatel živin do náhlého růstu.

eset*
hodnocení

Presadila jsem ji do substratu pro pokojovky se zivinami na 6 tydnu.Rostline to prospelo dokonce uz nove koreny prorustaji ze spodu kvetinace.Je mozne ze po lhute 6 tydnu uz vycerpala vsechny ziviny ze substratu a potrebuje prihnojit.Nikdy jsem pokojovky neprihnojovala,presazovala je az kdyz kvetinac padal pod tihou rostliny,zadny substraty jako se dnes pouzivaji jsem nepouzivala normalni hlinu ze zahrady a vsechny pokojovky bujne rostly.Ty dnesni jsou nejak moc rozmazleny ☺

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]