Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké nenáročné krásně květnaté rostliny?

Od: boban® odpovědí: 8 změna:
Máte tipy na rostliny, co nevyžadují tolik pozornosti a přesto jsou s krásnými květy?
Nenáročné na choroby a škůdce
Mohou být i převislé, trvalky i jednoletky. Nějaké, co vydrží i občasné krátkodobější vysušení půdy(květináče)

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Pokud snad máte zájem o pokojovky, tak začátečníkům vždy doporučuji dvě téměř "nesmrtelné". Zelenec sice téměř nekvete, ale i při minimální péči může být velmi dekorativní. Bilbergie nutans kvete jen jednou, ale květ je zdobný po mnoho týdnů. Spolehlllvě vytváři odnože, které kvetou další rok.

Netřesky a skalničky už byly zmíněny. Já doporučím ještě návštěvu hřbitova. Zanedbané hroby poznáte lehce. A na nich uvidíte rostliny, které si samy poradí i se špatnou péčí. Hledejte na stinných místech i na výsluní. Foťte a pak se zde ptejte na názvy :).

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, tak já zase nabídnu své oblíbené netřesky, které vydrží opravdu hodně a nevyžadují mnoho pozornosti či péče. Zdravím!

Tak mně se podařilo zabít i netřesky. *zed*

an*

Netřesky dokáže zabít jen příliž mnoho vody. A že by chutnali ptákům, tak s tím jsem se ještě nesetkala. :)

cesmina*
hodnocení

2x

Nějaké sukulentní,netřesky ,zimovzdorné opuncie,kosmatce.

an*
hodnocení

2x

Všechny skalničky. :)

hodnocení

0x

Všechny tyto požadavky splňují květiny plastové. U živých snižte nároky.

doplněno 22.06.18 16:50:

Netřesky dokážou totálně zlikvidovat ptáci a asi by se skalničkáři divili, jak jsou prý skalničky nenáročné.

hodnocení

0x

mě se líbí a mám pouštní růži (adenium),sukulent,pěkně kvete :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]