Prosím o radu. Vlastní benzínovou motorovou sekačku od Mauntfieldu, cca 9.let. Letos na začátku sezony jsem si všiml, že občas chcípne, tak jsem si zakoupil novou svíčku,foltr, vyměnil olej a při následnem sekání se řečené opět vyskytovalo. Vždy po určité době chcípla a já ji ihned po chvilce znovu nastartoval. Neví někdo o co jde případně jak závadu odstranit? Děkuji.
Zkontrolujte přívod paliva a zařízení k dávkování paliva. BTW - po jak dlouhé době? Co si mám představit pod pojmem chcípla? Začala vynechávat, nebo to bylo najednou? Hezký den
Dovolím si malichernou připomínku-a nepovolíš bezděky během sekání (např. nájezd na hrbol, nepozornost) tu páku (rukojeť), kterou se sekačka vypíná? U mojí se- kačky je to tak, že páku stále musím držet stlačenou, když pozapomenu sekačka zhasne. Podobný princip je u všech benzínovek.
Po devíti letech? Určitě bych nešetřil a svěřil stroj servisu (jistě jej poskytuje prodejce). Toto řešení, jak mám vyzkoušeno, je cestou k prodloužení životnosti o další roky... Jinak bych si typnul na problém s nastavením karburátoru, ale není specifikován typ motoru, je to tedy jen odhad...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.