Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Množení rododendronu

Od: saolinx odpovědí: 3 změna:
Zdravím všechny, ráda bych se zeptala, jestli je možné nějak rozmnožit rododendron. Tím myslím jestli z jedné rostliny jdou udělat dvě.. Ulomila jsem nechtěně jednu větvičku z jednoho mladého rododendronu a dala ji do vody. Tak jsem se chtěla zeptat jestli má šanci ta větvička pustit kořeny nebo zajde.. Děkuji za odpovědˇ...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Tímto způsobem to určitě nejde.Mi se podařilo zakořenit větvičku velkého keře tím,že jsem ji ohnutým drátem přišpendlil k zemi a zasypal zeminou z písku a rašeliny a za dva roky pustila kořen.Jinak ve specielní množárně s použitím stimulátoru kořenů se to dá určitě množit ve velkém z řízků

JABRAKA

saolinx
hodnocení

takže mi ta větička zajde... To je mrzuté, je to zrovna bílej rododendron... Ach jo...

Neplakat, při dobré vůli a troše štěstí se dá odpěstovat. Je to však o podmínkách (teplo, vlhko), které jste rostlině schopni poskytnout. Lze množit z vrcholových řízků... Dnes je ale snadnější prostě koupit novou rostlinu, která doplní tu vaši původní...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]