Zdravím všechny, ráda bych se zeptala, jestli je možné nějak rozmnožit rododendron. Tím myslím jestli z jedné rostliny jdou udělat dvě.. Ulomila jsem nechtěně jednu větvičku z jednoho mladého rododendronu a dala ji do vody. Tak jsem se chtěla zeptat jestli má šanci ta větvička pustit kořeny nebo zajde.. Děkuji za odpovědˇ...
Tímto způsobem to určitě nejde.Mi se podařilo zakořenit větvičku velkého keře tím,že jsem ji ohnutým drátem přišpendlil k zemi a zasypal zeminou z písku a rašeliny a za dva roky pustila kořen.Jinak ve specielní množárně s použitím stimulátoru kořenů se to dá určitě množit ve velkém z řízků
JABRAKA
saolinx
takže mi ta větička zajde... To je mrzuté, je to zrovna bílej rododendron... Ach jo...
Neplakat, při dobré vůli a troše štěstí se dá odpěstovat. Je to však o podmínkách (teplo, vlhko), které jste rostlině schopni poskytnout. Lze množit z vrcholových řízků... Dnes je ale snadnější prostě koupit novou rostlinu, která doplní tu vaši původní...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.