Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nazev kytek z louky?

Od: hedvika* odpovědí: 10 změna:
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

U rostliny na třetí fotce bych si na internetu nebo v knihách pořádně prohlédla heřmánkovec nevonný

Na fotce jsou špatně vidět listy, ale protože mi hodně připomínají kopr, tak se mi to jako rmen příliš nezdá.

Hvozdík - jen tak připomenu lidový název slzičky Panny Marie.

A to první chrastavec bude, jen už má nejlepší dny za sebou.

pohanka*

Máš pravdu, vypadá to na ten heřmánkovec, rmen má ty bílé okvětní lístky kulatější a nahuštěné u sebe. Velikostně ty hlavinky vypadají také větší, spíše na tu kopretinu, ale lístky jsou jako kopr. Jsi dobrá.

pohanka*
hodnocení

2x

Chrastavec asi rolní, je více druhů a i ten jeden druh bývá pokaždé jiný. Byla tato bylina vyššího vzrůstu?

Hvozdík kartouzek

Rmen rolní

liska5

Jak píše Pohanka: Chrástavec, Hvozdík, Rmen

hedvika*
hodnocení

Vyska kolem 30cm

hodnocení

1x

První zatím nevím, druhý je hvozdík kartouzek, třetí je rmen rolní.

Jetel má úplně jiný květ a listy těsně pod květem.

doplněno 17.06.18 10:30:

Ten Chrastavec mi nesedí, má chlupatý stonek a jiné listy, než rostlina z obrázku.

S notnou dávkou nadsázky bych to spíš tipoval na silně odkvétající Chrpu luční.

barbakan*

Zvětši si foto a uvidíš lístek pod květem.

barbakan*

To chrpu bych vyloučil, ale možné to je. Za toho chrastavce máš bodík.

barbakan*
hodnocení

0x

1) Jetel

2) Hvozdík kropenatý (?)

3) Rmen

hodnocení

0x

První nevím, druhému jsme vždy říkali slzy panenky Marie a třetí znám jako kopretina, ale bez záruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]