Nejste přihlášen/a.
Hezké nedělní ráno, trochu mi kazí náladu, že jakmila vlčí bob vytvoří poupata a chystá se rozkvést, něco ten stonek nahlodá, stonek se ohne a je po kvetení. Na jahodách mi tohle prováděl květopas, ale lupina jsem myslela, že je odolná rostlina, že se bude množit jako plevel. Plžáky jsem na zahrádce vyhubila, ale co je zase tohle.Děkuji za rady.
Možná ty slimejši nejsou kaput. Už jste tu řešila děravé listy host. Stejný škůdce jde i na lupinu. Mamina má jeden "záhonek" s hostou, vřesem, lupinou,sedmikráskami a sezónními rostlinami. Hosta pravideně děrovaná, lupina nakousaná... Slimáci a šneci (zahradní i páskovka). M.
Tak já těm potvorám ještě nasypu Feramol, už se mi zdálo, že ho přestali sbírat, vrabce tu moc nevidím, ale kosáci hrabou v záhonech.
Dobrý den, je to jen odhad, ale mohou to dělat ptáci - vrabce to docela baví, když mohou stonek přeštípnout nebo naklovat a zlomit. Zdravím!
maky - už jste našla původce škod? Jak to dopadlo.
maky - tak díky za odpověď. Zdá se, že loterii vyhrála se svým tipem @72mona3 a zaslouží si odměnu.
bene, viníka jsem nepřistihla žádného, ale poté, co jsem přidala Feramol jak k hostě, tak k lupině, situace se hodně zlepšila, hlavně hosta, co vyrazily další lupena, jsou netknuté a vlčí bob má konečně alespon jeden kvet, už byl celý utrápený, ale zdá se, že pro letošek to bude všechno, další nenasazuje. Pak ho přesadím, je totiž dosti ve stínu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.