Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co mi ničí květy na lupině?

Od: maky® odpovědí: 7 změna:

Hezké nedělní ráno, trochu mi kazí náladu, že jakmila vlčí bob vytvoří poupata a chystá se rozkvést, něco ten stonek nahlodá, stonek se ohne a je po kvetení. Na jahodách mi tohle prováděl květopas, ale lupina jsem myslela, že je odolná rostlina, že se bude množit jako plevel. Plžáky jsem na zahrádce vyhubila, ale co je zase tohle.*sok*Děkuji za rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

6x

Možná ty slimejši nejsou kaput. Už jste tu řešila děravé listy host. Stejný škůdce jde i na lupinu. Mamina má jeden "záhonek" s hostou, vřesem, lupinou,sedmikráskami a sezónními rostlinami. Hosta pravideně děrovaná, lupina nakousaná... Slimáci a šneci (zahradní i páskovka). M.

hodnocení

Tak já těm potvorám ještě nasypu Feramol, už se mi zdálo, že ho přestali sbírat, vrabce tu moc nevidím, ale kosáci hrabou v záhonech.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, je to jen odhad, ale mohou to dělat ptáci - vrabce to docela baví, když mohou stonek přeštípnout nebo naklovat a zlomit. Zdravím!

doplněno 23.06.18 08:49:

maky - už jste našla původce škod? Jak to dopadlo.

doplněno 23.06.18 12:48:

maky - tak díky za odpověď. Zdá se, že loterii vyhrála se svým tipem @72mona3 a zaslouží si odměnu.

hodnocení

bene, viníka jsem nepřistihla žádného, ale poté, co jsem přidala Feramol jak k hostě, tak k lupině, situace se hodně zlepšila, hlavně hosta, co vyrazily další lupena, jsou netknuté a vlčí bob má konečně alespon jeden kvet, už byl celý utrápený, ale zdá se, že pro letošek to bude všechno, další nenasazuje. Pak ho přesadím, je totiž dosti ve stínu.:)

sebod*

Maky, přesazování nech na podzim. Pořádně ho přihnoj na květ a až Ti teď odkvete, tak odkvetlý květ odstraň. Jenom opravdu květ. Uvidíš, že Ti do podzimu lupina znovu vykvete

72mona3*

Bene, díky. Pošlete čokoládu :-D

ben®

72mona3 - už nic nedostanete (dostala jste mé hodnocení) .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]