K narozeninám jsem dostala tuto rostlinu, ale vůbec nikde se mi nedaří zjistit o jaký druh jde. Pokud ji někdo znáte, budu moc ráda, pokud se se mnou podělíte návod na pěstování. Předem děkuji
bohužel, název rostliny neznám, ale choval bych se k ní jako k benjaminovi, nebo tzv. pokojové lipce, dostatek světla, ne však přímé, dostatek zálivky, 1 x za 14 dní hnojit ve vodě rozpustnými hnojivy, na zimu ustat v hnojení a omezit zálivku dle požadavků rostliny, nech trochu vody v podmisce a když si ji rostlina veme tak do dvou dnů, tak zase opatrně vodu doplň, alespoň tak zalévám já, do podmisky...
Ibišek známe, ale to co je na tom prvním obrázku Ibišek nebude.
medvedmonika*
O pokojový ibišek se nejedná určitě. Má to bohatě členěné listy a kmínek velice podobný staršímu olivovníku i když rostlina určitě není starší než 5 let.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.