Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malý brouček požírá meruňku

Od: janv odpovědí: 5 změna:
Dobrý den,mám ovocný strom meruňku a postupně usychá
Do stromu se naštěhoval malý černý brouček,který dělá do kmenu oválné díry a vyžírá ji zevnitř nevíte prosím co je to zač
A jak se jich zbavit?

Malý brouček požírá meruňku

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, můj odhad je (i podle toho broučka na obrázku), že je to jádrohlod dubový, který napadá i ovocné stromy. Porovnejte si jeho podobu viz odkaz nebo další jeho obrázky najdete na Google (tam je vidět lépe). Jak se ho zbavit nevím, ale určitě nějakou chemií. Zdravím!

skudci.com/...

doplněno 16.06.18 08:08:

janvokurka - ten drtník ovocný je o něco menší, než jádrohlod dubový, ale jinak jsou si podobní, jak bráchové. Fakt je, že oheň je jistota, stromku je škoda, ale snad tím zachráníte ostatní stromy.

hodnocení

0x

Kapky podobné pryskyřici měla naše meruˇnka a táta říkal, že je to klejotok.

rv*
hodnocení

0x

A není brouček jen následek jiného problému? Větve usychají nejčastěji kvůli monilióze tam, kde je zanedbán jarní postřik do květů.

72mona3*
hodnocení

0x

A dřevo může požírat Drvopleň, ovšem to není brouček *neví*

janvokurka
hodnocení

Tak jsem se z jiného zdroje dozvěděl,že se jedná
O určitý druh kůrovce: Drtník ovocný
Obrana je takřka nemožná,prý Poláček a spálit !
Snad najdu ještě nějaké řešení mockrát děkuji za rady

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]