Dobrý den,mám ovocný strom meruňku a postupně usychá Do stromu se naštěhoval malý černý brouček,který dělá do kmenu oválné díry a vyžírá ji zevnitř nevíte prosím co je to zač A jak se jich zbavit?
Dobrý den, můj odhad je (i podle toho broučka na obrázku), že je to jádrohlod dubový, který napadá i ovocné stromy. Porovnejte si jeho podobu viz odkaz nebo další jeho obrázky najdete na Google (tam je vidět lépe). Jak se ho zbavit nevím, ale určitě nějakou chemií. Zdravím!
janvokurka - ten drtník ovocný je o něco menší, než jádrohlod dubový, ale jinak jsou si podobní, jak bráchové. Fakt je, že oheň je jistota, stromku je škoda, ale snad tím zachráníte ostatní stromy.
Tak jsem se z jiného zdroje dozvěděl,že se jedná O určitý druh kůrovce: Drtník ovocný Obrana je takřka nemožná,prý Poláček a spálit ! Snad najdu ještě nějaké řešení mockrát děkuji za rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.