Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tihle mi žerou rukolu, kdo je to?

Od: boban® odpovědí: 6 změna:
Malí černí brouci, často v květech rukoly, listy jsou děravé
doplněno 14.06.18 19:39: Mají i křídla

Tihle mi žerou rukolu, kdo je to?
Tihle mi žerou rukolu, kdo je to? #2

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x

Tipnu si dřepčíka

hodnocení

4x

Souhlasím s pckop Na listech čeledi brukvovitých, mezi které patří i rukola si pochutnává dřepčík černý.

jofa*
hodnocení

2x

Běžte se podívat znovu na broučci. Jestli je to dřepčík nebo blýskáček poznáte podle tykadel. Dřepčík je má delší (nitkovité) a blýskáček kratší s paličkou na konci (paličkovité). Z obrázku, ani při zvětšení a zaostření, to není moc patrné. Spíše dřepčík

liska5
hodnocení

0x

Blýskáček řepkový. Aspoň já ho měla na ředkvičkách a vypadal podobně.

floro*
hodnocení

0x

Jeslti to létá, je to blýskáček, jestli to skáče je to dřepčík. Ale toto bude spíš blýskáček.

Nicméně v době sklízení ke konzumaci s tím nic neuděláte. Leda to skliďte tak aby jste srdéčko nechal nepoškozené, rukola zase obroste. A stříkněte.

liska5

Díky Floro, právě jsem hledala, jak se od sebe lišej ty potvory. Abych nevypadala, že tu za každou cenu kontruju, když jich 10 odpovědělo jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]