Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem nějaký keřík, ale nic o něm nevím.Pozná ho někdo z čtenářů a poradí mi?Děkuji M
Hortenzie. Ale toto je nějaká utrápená chudinka. Dejte jí do stínu, tam se jí bude dařit lépe.
Je to Hydrangea serrata - Hortenzie pilovitá.
Sebod@ - mám svoje. Teprve rozkvétají, ale pokvetou celé léto. Vím že vodu potřebují, bez ní nevytvoří velké květy a když na ně svítí část dne slunce, svěsí listy.
P.S. Na hřbitov u nás chodím pravidelně a žádné hortenzie tam nejsou. Nerostou jako rozmarýnka na mostě.
Slunce nechce žádná z hortenzií. Všechny mají rády vlhkou zem, proto jim vyhovuje stín, případně polostín.
Máme u sestry na chatce 600m n.m. na plném slunci dvě hortenzie pnoucí a nádhera. Teď dokvétají. Bílá květenství, kdy střed jsou droboučká kvítka a na okraji květy velké, asymetrické.
an. Projdi si pár hřbitovů, kde nejsou vzrostlé stromy a praží tam celý den sluníčko. Mrkni, jaké tam jsou nádherné hortenzie. Na plném slunci, v suché půdě, bez zálivky A bez jakéhokoliv hnojení, no...možná vlastně... ale to nebudu radši komentovat
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.