Dobrý den, může mi někdo poradit s ficusem benjamina?Mám ho již šest let, opadával zlehka pouze na podzim,teď mi ovšem žloutnou listy a opadává ve velkém. Co s tím?
Dobrý den, a je to tady opět, my ti velice rádi poradíme, ale jen tehdy budeme-li znát nějaké informace o té tvojí rostlině. Opadávání listů v této době může být způsobeno několika faktory : zemina může být bez živin, hnojíš, nebo často - 1 x za rok přesazuješ? zaléváš optimálně? v těchto vedrech by to chtělo trochu víc a třeba i častěji. Benjaminy jsou citlivý na průvan, nebo i na náhlou změnu světelných podmínek, nepřenášíš často rostlinu po bytě? třeba najdeš odpověď v předešlém, nebo se nám trochu o svém benji rozepiš a my na to příjdem!
Přesazovala jsem ho v loni, stojí stále na stejném místě, průvan by u něho občas mohl být, zalévám tak jednou za pět dní.,hnojím občas.
ukulele*
zkuste zalévat po třech dnech a snažte se aby zůstala voda v podmisce pod květináčem, dobré je mít podmisku co největší a odpařovaná voda z ní vytváří pro rostlinu příjemné mikroklima, bohužel ta velká podmiska není moc estetická, ale lze do ní nasypat oblázky, či barevná sklíčka a hned to vypadá lépe...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.