Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bromelia - jaký je to druh?

Od: crazywitch* odpovědí: 3 změna:
Ahoj všem, mám tady fotku bromelie, ale nevím, o jaký druh se jedná. Včera jsem si ji koupila a snažím se najít informace o jejím pěstování, bohužel jsem ji nikde nenašla..Poradí někdo o jaký druh se jedná a jak se o ni starat? děkuji
Bromelia - jaký je to druh?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ukulele*
hodnocení

3x
domnívám se, že se jedná o rostlinu Vriesea splendens :

Tato broméliovitá rostlina pocházející z pralesů Jižní a Střední Ameriky, kde roste epifyticky. Rostlině zajistíme světlé stanoviště bez přímého slunce. V období růstu zaléváme velmi často, v zimě minimálně. Střed listové růžice by měl být stále plný vody. Toto ale neplatí při novém květenství (květenství by uhnilo). Zaléváme odvápněnou vodou. Vríseu velmi často mlžíme a květináč můžeme umístit i do misky s vlhkými oblázky. V období vegetace hnojíme jednou za 14 dní standardním tekutým hnojivem. Vrísee prospívá běžná pokojová teplota.

crazywitch*
děkuju moc za rady ;)

Opravdu se domníváte, že je tato rostlina určena správně?

katalog-rostlin.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]