Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na papriky proti vysychání - dovolená

Od: sosacek odpovědí: 4 změna:

Dobrý den.

Prosím o radu - odjíždíme na týdenní dovolenou a potřebovali bychom zajistit venkovní papriky proti vysychání.

Nebude vadit, když již vzrostlé sazenice podložím drobně nasekanou odleželou travinou proti vysychání?

Jedná se mi hlavně o kyselost a růst paprik /mám vyzkoušeno u rajčat kde to vyloženě prospívá a šetří zálivku/

U okurek jsem zkoušel, ale nejsem si jistý výsledkem - spíše nesnášejí podložení travinou.

Prosím o někoho, kdo má s tímto zkušenosti o radu.

Díky moc lž

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

barbakan*
hodnocení

3x

Moje rada je, zaklepat na souseda a slušně ho požádat, zda by nebyl na oplátku ochoten během týdne, co budeš pryč, zalívat zahrádku, nebo si být jistý/á, že bude v tu dobu pršet.

hodnocení

2x

V těchto vedrech celý týden? Nepomůže vůbec nic, jen člověk s konvemi vody.

hodnocení

1x

U rajčat, pokud ke každému nalejete hodně vody přímo ke kořenům, by týden vadit neměl, ani v těchto vedrech. Ale papriky, to je něco jiného. Pokud nebude pršet, tak tyto vedra nevydrží, ani když k nim dáte trávu. Ale asi Vám nic jiného nezbyde, než to vyzkoušet. Jestli opravdu neseženete někoho, kdo by je šel zalít.

hodnocení

0x

Pred odjezdem bych je pořádne zalila a celý záhon mulčovala větší vrstvou, vyloženě je prý prospešné to udělat kopřivami, mulčování kopřivami je prý výborné. Měla jsem málo kopřiv, tak jsem to ještě nevyzoušela, ale kamarád si to hodně chválí, má zahrádku z ruky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]