Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Květina

Od: laubik® odpovědí: 6 změna:
Prosím nevíte někdo co je to za rostlinu? Dá se pěstovat na balkoně? Děkuji.
Květina

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ano, je to balkonová květina. V dnešní době poměrně vyhledávaná. Já ji znám jako dipladenii a pěstování v bytě skončilo uhynutím rostliny, mé kamarádky si ji jako balkonovku nemohou vynachválit.

abecedazahrady.dama.cz/...

10.06.18 13:16
hodnocení

Dekuji

athenaise*
hodnocení

2x

Mandevila-dipladenie. Polostín, ale i slunce, tam méně kvete. Hodně volné půdy aby mohla zakořenit. Dá se množit odnoží a na zimu dovnitř do světla, ale chladněji (10-15C)

cesmina*

Nebo taky sundevilla- sandevilka.

hodnocení

0x

Názvy už znáte. Já jsem ji také koupila celkem 3x a měla ji na verandě, kde se jiným květinám daří. Ale tato pokaždé do půl roku odešla. Sice přes sezonu nasadila hodně přírůstků a kvetla jako o závod, ale nepřežila zimu a přitom všude píší, že je to trvalá pnoucí rostlina. Asi mám na té verandě v zimě moc teplo.

liska5
hodnocení

0x

Dipladenie jsem měla několik let na jižním okně. Největší problém byly šlahouny. Já je točila dokola, že byl z kytky věnec. Pak to padalo.Jinak dovedou lézt po okně až na garnyž. Ty šlahouny jsou tenké, téměř bezlisté, až později obrostou..Právě pro tuhle vlastnost jsem pěstování ukončila a kytky rozdala.. Jinak kvetly nádherně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]