Nejste přihlášen/a.
Ahoj chci si nechat poprvé naostřit řetěz mé motorové pily , nevíte kolik to přibl.stojí a nebo zda se vyplatí koupit si nato nějaký přípravek ,ruční nebo elektrický? Budu řezat tak 10m tvrdého dřeva ročně + nějaké zahradnické řezy pařezy!
Doporuřuji sem tak obtáhnout pilníkem a sem tam dát naostřit zub bývá za korunu tedy počet zubů = cena. Domácí brouskou řetez dost ubývá a stějně neobrousí vyhazovače.
Já mám doma elektrickou brusku na řetězy z Lidlu za 499 nemůžu si stěžovat. Brousí rychle a dobře. Je sice pravda, že kvůli broušení na těchto elektrických bruskách se musí řetěz demontovat z pily, proto se používá spíše na generální přebroušení řetězu. Ale jednoduše se nastaví úhel a není to nic složitého. Jinak co se týká pilníčků, ty je také dobré mít, protože se dají používat i na řetězu bez demontáže z pily. Existuje sada s pilníkem a vodítkem.
nemyslel jsem položení stromu, ale nařezání na jednotlivé kusy co 30 cm
Díky všem za dobré odpovědi, Asi koupím nějakou mašinu a na sterém řetězu po dědovi se budu učit. ještě mě napadlo zdali není více druhů řetězů a tím pádem abych koupil správnou mašinku nebo brusný kotouč?... Začal jsem hodnotit ale jako nováček jsem si nevšiml že mohu jen tři odpovědi . Tak se všem omlouvám že už nikoho neohodnotím!
Ano, řetězů je vícero druhů. Liší se profilem zubů, které jsou vhodné, pro ten, či onen typ použití motorové pily. Z toho důvodu se u brusek používají různé kotoučky pro broušení. Trocha povídání o/....
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.