Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Víte někdo, co je tohle za rostlinu?

Od: tojejedno* odpovědí: 5 změna:

Zdravím ve spolek,
mám za oknem již několikátý rok po sobě pažitku. Během letošního jara se v květníku vedle pažitky objevila i tahle rostlina. Být to někde na zahradě v záhonu, byl by to plevel a letěl by. Ale protože je okno v centru města a ještě k tomu ve 4. patře, ze zvědavosti jsem jí nechal růst, co z ní bude. Teď je cca.25cm vysoká a začla kvést. Nevěděl by někdo, co je to zač? Děkuji a přeji klidný zbytek víkendu.

Víte někdo, co je tohle za rostlinu?
Víte někdo, co je tohle za rostlinu? #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Blín černý. Jedovatý, ale v léčitelství ho též používali. Až ho odstraníte, umejte si ruce.

Taky čarodějnice - do "létacích mastí" ;)

Co to kápli Hamletovu otci do ucha? Ne kapky z blínu?

@babkazov - Umíííí *palec2*

"V tu jistou chvíli přikrad se tvůj strýc
s lahvičkou šťávy z prokletého blínu
a do průchodů uší nalil mi
ten leprovitý výtažek, co je
tak nepřátelský lidské krvi, že rychle
jak rtuť se rozeběhne po těle,
pronikne každou brankou, každou stezkou,
a náhle srazí řídkou zdravou krev
jak ocet nakapaný do mléka.
"

Přeložil Milan Lukeš 1979.

pohanka*
hodnocení

0x

I když jedovatá, tak pěkná. Já ji měla na zahradě jenom jednou a také jsem nevěděla. A ani v přírodě se s ní nesetkala.

Je to zajímavé v truhlíku.

Na dálku Vás neotráví a jestli nemáte malé děti, tak ji tam klidně nechte dožít. Pokud chcete, záleží na Vás.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]