Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo zná tuhle květinu či keř

Od: zavinac® odpovědí: 13 změna:

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

8x

Dobrý den, zdá se, že jste chtěla položit zcela jiný dotaz, resp. v duchu toho, kdo pěstuje tuto rostlinu, jak ji pěstovat, jak se o ní starat či proč nekvete - nejde Vám o určení rostliny (Vy ji znáte), ale původní dotaz směřuje k určení druhu (kdo zná). Nyní už snad dostanete odpovědi na to pěstování. Zdravím!

hodnocení

bene,,proč tedy odpovídáte,když o ní nic nevíte...nepochopím zdravím

hodnocení

,,nedostanu odpověď,,jelikož ji nikdo nezná --napsala jsem to dost jasně-KDO ji zná,,,tak nevím -proč to tady mou otázku rozepisujete,,kdo by ji měl,či znal pok bych napsala o bližší otázku,,,@

ben®

zavinac - vidíte, a já jsem doufal, že budete ráda, když se zeptám za Vás a budu formulovat dotaz tak, jak jste ho zamýšlela Vy. Z Vašeho původního stručného dotazu nemohl nikdo pochopit, že Vám nejde o určení druhu, ale o zkušenosti s touto rostlinou - a to jsem trefil přesně.

cesmina*
hodnocení

6x

Solandra grandiflora.

hodnocení

No je to Solandra maxima,,,mám ji doma,ale ještě mi nekvetla..Tak jestli ji někdo nemá,,mám ji z Kanárů,,

an*
hodnocení

6x

Pěstují jí v botanické zahradě v Praze-Tróji. Doma jí jistě nikdo mít nebude, protože těmto popínavým rostlinám se daří jen ve skleníku. Solandra největší je obrovská rostlina a jestli jí máte v květináči, bude jen živořit.

doplněno 09.06.18 14:43:

Na lodžii je mnohem větší horko, než v zahradě. Beton se rozpálí potom žhne až do noci. Ideální místo je v zahradě v polostínu. Ve své domovině roste v lesích.

Rostlina je jedovatá, v Mexiku ji Indiáni údajně používali k rituálním účelům. Pro svou značnou dekorativnost je s oblibou pěstována ve velkých zahradách. V klimatických podmínkách střední Evropy je možno rostlinu pěstovat jen ve skleníku. Vzhledem k jejím velkým rozměrům je však takto kultivována jen vzácně.

Zdroj: botany.cz/...

hodnocení

Ale já ji mám doma v zimě je na chodbě a teď je na lodžii--jen patrně nesnáší silné slunce-některé listy jsou spálené.Na Kanárech jsem ji viděla na plotě nakonec jsou to fotky ,které jsem fotila .Zeptala bych se pana Větvičky,ale nevím jak se to dělá v Receptáři ,,

nic .. Zase budu asi divná--že ji mám doma ..

hodnocení

Mám ji v obrovském květináči,zahradu mám,,ale nevím,jestli by tam se nespálila,doma dávám před ní zástěnu.Předloni mi moc vyrostla a na zimu, jsem ji dala na chodbu v paneláku .Občas jsem na ni zapomněla,,ale neumřela.také jsem ji ostříhala-snad se mi podaří -aby mi kvetla.Viděla jsem ji kvést v dubnu.Květy velké jak dětská hlavička.Nádhera..

nic
hodnocení

4x

Zavináči, jakmile se zde objeví nějaký váš dotaz, tak lze tušit nepříjemnosti. Proč jste tak útočná? *zed* Je mi úplně fuk pokud můj příspěvek bude smazán, jen doufám, že si ho stihnete přečíst. A trochu se nad sebou zamyslíte...

P.S. ANO, tuto rostlinu znám. Stačí vám to? Je to správná odpověď na vaši otázku? *smich*

hodnocení

nic...raději mi nic nepište,,nejsem útočná,,vážím si rádců,ale ne rýpalů -kterých se má otázka netýká Zdar

hodnocení

2x

Ptala bych se odborníků - když ji mají v nabídce, měli by i poradit.

Zahradnictví Krulichovi info@zahradnictvi/...

Informace zahradnictví po - pá 9 - 18 hod., so 9 - 16 hod., tel: 233 350 716

Na jaře umístíme rostlinu do zahrady, na terasu, lodžii apod., nejlépe na stanoviště s ranním a odpoledním sluncem. Polední slunce může v létě tzv. připálit listy, proto volíme raději polostinné stanoviště. Během vegetace můžeme zaštipovat, delší výhony zakracovat. Vytvoříme tak rozvětvený, kompaktnější keř. Hojná zálivka a přihnojování jsou samozřejmostí. Na podzim solandru přeneseme do světlého, bezmrazého prostoru. Vzhledem k původu může přezimovat i při pokojové teplotě, ale je přizpůsobivá a my máme vyzkoušeno, že ji máme ve studeném skleníku s teplotou 6 - 8°C, méně zaléváme. I při nižších teplotách nám každoročně vykvétá v lednu a únoru a těší nás svými obřími, nádherně vonícími květy

zahradnictvikrulichovi.cz/...

hodnocení

,,Jéjej -výborné čtení tohle jsem potřebovala ,,moc poučné- děkuji moc

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]