Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ožraná levandule- proč?

Od: kristina* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

na zahrádce jsem zasadila levanduli, krásně se jí daří, ovšem po nějaké době je okousaná. Když jsem zakoupila novou a znova jí zasadila, opět byla celá ožraná. Nevím si rady, a nenapádá mě žádný škůdce který by po levanduli prahnul. Prosím o radu, a zda Vás napadá o jakého škůdce jde.

děkuji

Kristina

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Třeba slimáci.Mám 2 druhy hortenzií a na jednom z druhů jim chutná specielně,tam je vždy najdu..

liska5
hodnocení

0x

Dejte pod keřík opatrně kus bílé látky a třepněte do keříčku. Taky jsem marně hledala škůdce, který dělá dirky v listech a ejhle, setřásly se zelené minihousenky 3-4 mm, které nebylo skoro vidět. Taky proto, že se držely zespoda listů. V mém případě to ale nebyla levandule.

Jestli podezíráte slimáky, tak rozhoďte granule na ně a poznáte podle mrtvolek a slizu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma levandule

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]